Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti

Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti

U povodu Svjetskog dana šećerne bolesti, 14. studenoga, Splitsko dijabetičko društvo organizira u subotu od 10 do 13 sati u Marmontovoj ulici druženje građana s djecom oboljelom od dijabetesa i njihovim roditeljima.

Uz podjelu jabuka i edukativnog materijala, bit će to prigoda za razgovor o životu s dijabetesom koji se može dogoditi svima. 

Inače, na širem splitskom području 65-tero djece u dobi do 14 godina, te osamdesetero mladih do 18 godina, ima dijagnosticiranu šećernu bolest, od koje u našoj županiji boluje više od 40 tisuća ljudi.

Zato će na Svjetski dan šećerne bolesti liječnici i medicinske sestre Zavoda za endokrinologiju i dijabetes splitskoga KBC-a, od 11 do 17 sati u City Centru uz mjerenje šećera u krvi, savjetovati posjetitelje o prevenciji bolesti, te zdravom načinu života i pravilnoj prehrani.

U našoj zemlji s dijabetesom tipa dva živi 400 tisuća ljudi, od kojih svaki drugi ni ne zna da ima povišenu razinu šećera u krvi. Stoga je redovita kontrola, prvi korak k otkrivanju bolesti u ranoj fazi.

Komentari