Od ponedjeljka dva tjedna bez nastave

Od ponedjeljka dva tjedna bez nastave

Prema preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavlja se nastava u osnovnim i srednjim školama te rad vrtića i fakulteta na području Splitsko-dalmatinske županije. Ravnatelji trebaju osigurati prihvat učenika razredne nastave

koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Roditelji ili staratelji su u obvezi osigurati prijevoz tih učenika. 

Ravnatelji su zaprimili detaljne informacije oko organizacije nastave na daljinu te će roditelji sve pojedinosti dobiti pravovremeno od škole.

Obvezuju se i jedinice lokalne samouprave da po istom modelu osiguraju rad vrtića u svojim lokalnim zajednicama.

Na području Splitsko-dalmatinske županije nema osoba pozitivnih na COVID – 19. U karanteni se trenutno nalazi 31 osoba; od toga 11 hrvatskih državljana i 20 osoba stranog držvaljanstva - izvijestio je Stožer.

 

Grad Split privremeno mijenja uredovno radno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima gradske uprave.

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine sva komunikacija Gradske uprave odvijat će se putem telefona i elektronske pošte. Stranke će se u uredima primati isključivo u terminima unaprijed dogovorenima putem telefona ili elektronske pošte. Radno vrijeme Centralne pisarnice ostaje nepromijenjeno, svakim radnim danom od 8 do 15 sati. Također i radno vrijeme gradske Blagajne ostaje nepromijenjeno, od 8 do 12 sati. Podsjećamo, račune je bez naknade moguće platiti i u svim poslovnica OTP banke.

Gradske tvrtke, Vodovod i kanalizacija, Čistoća i Split parking također su pozvale korisnike usluga da komunikaciju obavljaju telefonom ili elektroničkom poštom, a sve u cilju suzbijanja koronavirusa, zaštite i djelatnika i građana.

Gradske ustanove u kulturi prema uputama Stožera odgodile su sve predviđene manifestacije i događaje, a odgađaju se i sva sportska događanja u sportskim objektima Grada Splita.

Djelatnici gradske uprave, gradskih tvrtki i gradskih ustanova nastavljaju i dalje obavljati svoje redovne poslove po ustaljenom radnom vremenu, a sve je ove mjere, prema preporuci Ministarstva zdravstva i Nacionalnog stožera, nužno uvesti radi zaštite svih građana.

Prema Odluci Vlade Republike Hrvatske, od ponedjeljka, 16. ožujka neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama ni na fakultetima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastavu će organizirati na elektronski način, o čemu su svi roditelji i učenici već dobili ili će dobiti upute u svojim školama koje su spremne za izvođenje nastave sukladno uputama Ministarstva. Osnovne škole Grada Splita primit će učenike nižih razreda kojima roditelji radi posla ne mogu osigurati njihovu skrb od 8 do 16 sati.

Vrtići čiji je osnivač Grad Split (DV Cvit mediterana, DV Grigor Vitez, DV Radost i DV Marjan) također će od ponedjeljka biti otvoreni za djecu čiji roditelji rade i ne mogu organizirati čuvanje kod kuće. Upućuju se roditelji da detaljne informacije zatraže u školama i vrtićima koje njihova djeca pohađaju.

Informacije i upute za građane kako se ponašati ukoliko imaju simptome koronavirusa te preventivne mjere objavljeni su na web stranici Grada Splita .

Poštovani sugrađani, na nama je da se ponašamo odgovorno, prema sebi i prema društvu u kojem živimo. Jedino tako, ako slušamo struku i poštujemo mjere koje nam odgovorni daju, život u Splitu, Dalmaciji i u domovini Hrvatskoj, u konačnici i u cijelom svijetu, ubrzo će se vratiti u normalu - poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

 

Komentari