Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada

Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada

Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada i ponovna upotreba predmeta naziv je javne tribine koja će se održati u ponedjeljak, 30. rujna, s početkom u 18 sati, u Amfiteatru tri fakulteta, na splitskoj adresi Ruđera Boškovića 35.

Posjetitelji će imati prilike čuti više o gradovima i općinama – primjerima dobre prakse u odvajanju komunalnog otpada.

Marko Košak, koordinator mreže Zero Waste Croatia ivoditelj programa Gospodarenje otpadom u Zelenoj Akciji te je jedan od koautora Analize sustava gospodarenja otpadom Donjeg Međimurja, predstavit će rezultate Analize i preporuke za unaprjeđenje sustava odvojenog prikupljanja koje su usvojili grad Prelog i općine Donjeg Međimurja. Također, predstavit će koncept Centara za ponovnu upotrebu. Zašto su baš ove općine među najuspješnijima u RH u odvojenom prikupljanju i recikliranju? Možemo li njihovo iskustvo „kopirati“ i primijeniti u našem gradu i županiji? Samo su neka od tema i pitanja kojima će se baviti javna tribina.

Ivana Krstulović Baković, voditeljica odjela Prava okoliša u Udruzi Sunce, predstavit će sustav odvojenog prikupljanja otpada u gradu Splitu, kako on izgleda danas te kako bi trebao izgledati u budućnosti.

Dodatno, građani će se imati prilike upoznati s pojmovima i funkcijama zelenih otoka i reciklažnih dvorišta.

Tribinu će moderirati Tina Disopra, voditeljica komunikacija i odnosa s javnošću Udruge Sunce a za sve koji nisu u mogućosti doći, osiguran je live stream prijenos putem službene stranice projekta: https://otpadnijesmece.split.hr/ i youtube kanala projekta: https://www.youtube.com/channel/UCd8MYa2D07uBliNIjraUBqQ

 

 

 

Komentari