"Orestija" HNK-a Split najbolja predstava

"Orestija" HNK-a Split najbolja predstava

Foto HNK Split

Splitska Talija - Hrvatsko narodno kazalište Split i njegovi umjetnici osvojili su velik broj nagrada na sinoćnjoj dodjeli ovogodišnjih Nagrada hrvatskog glumišta na svečanosti održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Od devet nominacija, splitski HNK i njegovi kazalištarci osvojili su čak sedam nagrada. Zoran Mihanović dobio je nagradu za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti.

Najbolja predstava u cjelini je Esahilova "Orestija" koja je premijerno izvedena u kolovozu na 64. Splitskom ljetu, Mladen Radovniković dobio je nagradu za kostimografiju u toj predstavi, a Marijan Nejašmić Banić nagrađen je, u konkurenciji glumaca do 28 godina, za ulogu Korovođe u "Orestiji".

Sopranistica Antonija Teskera dobila je nagradu za ulogu Male Fgloramye u kategoriji mladih umjetnika do 30 godina, a također u kategoriji operete Bože Jurić Pešić za ulogu Mirka u "Maloj Floramye" Ive Tajardovića u režiji Gorana Golovka u izvedbi splistkog HNK-a.

Glumac Trpimir Jurkić nagrađen ja za najbolju mušku ulogu u TV seriji "Novine".

Iako je skup projekt, Eshilovu "Orestiju" opet ćemo gledati na Splitskom ljetu, na prekrasnoj pozornici pod Mosorom u Sitnom Gornjem. Evo što nam je nakon predstave, koja je dobila i nagradu "Judita" na Splitskom ljetu, kazao makedonski redatelj Dejan Projkovski:

Dejan Projkovski

Preuzmite datoteke

Dejan Projkovski 5,7 MB

Komentari