Oružani sukob dvojice muškaraca u kafiću

Oružani sukob dvojice muškaraca u kafiću

Danas oko 11 sati dva su se muškarca sukobila ispred ugostiteljskog objekta u Solinskoj ulici u Splitu, 42-godišnjak je ozlijeđen i odvezen na pružanje liječničke pomoći. U ugostiteljskom objektu iz vatrenog je oružja oštećen šank,

a policijski su službenici na mjestu događaja pronašli pištolj i proveli su očevid. U tijeku je kriminalističko istraživanje i traganje za drugim sudionikom događaja - izvijestila je policija.

U jutrošnjem policijskom izvješću bilježi se također dosta izgeda tijekom vikenda!

Maloljetnici osumnjičeni za izazivanje požara u Kaštel Starom

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika, u dobi od 16 i 17 godina. Utvrđena je sumnja da su 19. travnja u Kaštel Starom izazvali požar u kojem je izgorjela nadstrešnica ljetnog ugostiteljskog objekta. Materijalna šteta cijeni se na iznos od 75.000 kuna. Protiv maloljetnika je podnesena odgovarajuća prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Dovršeno kriminalističko istraživanje povodom unosa transparenta s pirotehnikom na stadion uoči nogometne utakmice

Policijski službenici I. Policijske postaje Split su proveli kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i 39-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je 42-godišnjak 20. travnja, uoči utakmice između HNK „Hajduk“ i HNK „Rijeka“, 39-godišnjem pripadniku redarske službe dao novac, kako bi na stadion Poljud propustio transparent unutar kojeg je bila pričvršćena plastika s 38 komada pirotehničkih sredstava, tzv. dimnih kutija, koje su policijski službenici prilikom protueksplozijskog pregleda stadiona istog dana pronašli u podnožju sjeverne tribine. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 39-godišnjaka je podnesen Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 10. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, kažnjiv po članku 38.a  istog Zakona, dok je 42-godišnjak osumnjičen za poticanje 39-godišnjaka na počinjenje navedenog prekršaja. Dovedeni su na Općinski prekršajni sud.

Drske krađe u Trogiru: osumnjičene dvije osobe

U Policijskoj postaji Trogir je provedeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom 25-godišnjaka. Utvrđena je sumnja da je jedan od njih 18. travnja u ulici Franje Tuđmana u Trogiru, 63-godišnjakinji s vrata otrgnuo i otuđio lančić, dok je 19. travnja na isti način počinio kazneno djelo na štetu 69-godišnjaka, u ulici Kralja Tomislava u Trogiru. Drugi 25-godišnjak sumnjiči se za pomaganje u počinjenju kaznenog djela. Ukupna materijalna šteta iznosi 4000 kuna. Protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. 

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom

U petak, 19. travnja, policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je 3/4. travnja provalio u ugostiteljski objekt u Splitu, kojom prilikom je otuđio alkoholno piće u vrijednosti od 1250 kuna. Osumnjičen je i za krađu dva računala i alkoholnih pića iz drugog ugostiteljskog objekta na području Splita, 4. travnja, kada je počinjena materijalna šteta od 18.000 kuna. Slijedi mu kaznena prijava, zbog kaznenih djela krađe i teške krađe. 

Ozlijeđeni u sukobu na Putu Supavla 

Policijski službenici I. Policijske postaje Split su proveli kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je 21. travnja u 4.45 sati u ulici Put Supavla u Splitu, tjelesno napao 22-godišnjaka, kao i 27-godišnjaka koji ga je pokušao spriječiti u napadu na 22-godišnjaka. Sva trojica su zatražila liječničku pomoć, kojom prilikom je utvrđeno da su 22-godišnjak i 27-godišnjak teško, dok je 23-godišnjak lakše ozlijeđen. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 23-godišnjaka je podnesena kaznena prijava, zbog sumnje da je počinio kaznena djela teške tjelesne ozljede.

Razbojništvo u Splitu

Sinoć (22. travnja) oko 21 sat, nepoznati maskirani muškarac je ušao u kiosk u Ulici Slobode u Splitu, te prijeteći nožem djelatnici otuđio novac. U tijeku su izvidi u cilju pronalaska počinitelja. 

 

Komentari