Osma "Romantika u Saloni" u petak

Osma "Romantika u Saloni" u petak

Tradicijska priredba Romantika u Saloni pod nazivom „Antika uz Jadro“ održat će se u središtu grada Solina (Mali Glorijet) ovog petka 9. kolovoza 2019. s početkom u 20 sati. Sajam antičkih zanata ugošćuje udrugu Stari zanati iz Zagreb

pa će posjetitelji moći razgledati zanimljive prizore - kovač lončar, košačar, toge, radionica antičkih suvenira, mozaika, prodaja proizvoda za uljepšavanje.

U gastronomskom dijelu programa udruga Solinjani će pripremiti antičko jelo koje će se moći besplatno kušatri, a u glazbenom dijelu programa uživat će se u polusatnom glazbenom nastupu Stipana Popovića i Ivane Kenk Kalebić (mandolina i gitara) od 21:00-21:15/21:30-21:45h.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, a osiguran je i besplatan prijevoz autobusom iz Splita u 20:00h (parking pokraj turističke palače) te povratak iz Solina s parkinga Glorijet (ispod LIDLa) u 23:00h.

Cilj manifestacije Romantika u Saloni koja se održava već osmu godinu zaredom je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima se na kreativan način prikazuje život u Saloni u antičko doba. Ovom priredbom doprinosimo promidžbi antičke Salone i Solina, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja u našem gradu, a time neposredno utječemo i na povećanje broja posjetitelja - ističu organizatori.

Ta manifestacija dobitnik je godišnje turističke nagrade „Simply the best 2013“ (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku.

Glavni sponzor manifestacije Romantika u Saloni je INA d.d., partneri u projektu su grad Solin, Javna ustanova u kulturi Zvonimir a pokrovitelji/sponzori: Županija Splitsko dalmatinska, Hotel Salona Palace, hotel President Solin, agencija Dreamtime events Croatia.

 

Komentari