Otok Hvar šesti na europskoj top listi

Otok Hvar šesti na europskoj top listi

Foto Boris Kragić

Otok Hvar i dalmatinski otoci našli su se na šestom mjestu od 20 najboljih europskih otoka prema ljestvici koju je sastavio ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure, jedan od najutjecajnijih u svijetu turizma i putovanja. Hvar se tako na ljestvici našao u društvu otoka

Folegandros i Santorini (Grčka), Madeira (Portugal), Sicilije (Italija) i drugih, a najboljim europskim otokom proglašen je grčki Milos.
Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, ističe da je na Hvaru moguće upoznati bogatu povijest i kulturu, kušati poznata hvarska vina te odsjesti u vrhunskom smještaju.
"I ovoga puta Hvar kao destinacija prepoznat je po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima!" kaže Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara. Dodaje kako je ovom priznanju uvelike pomogao projekt Safe stay in Croatia te da su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država u srpnju i kolovozu u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja zabilježili rezultate slične 2019. godini.

Komentari