Otvoren konzulat Kraljevine Španjolske u Splitu

Otvoren konzulat Kraljevine Španjolske u Splitu

Veleposlanik Dezcallar de Mazarredo i počasni konzul Tunjić

Nakon 11 godina stanke, danas je u Splitu ponovno otvoren konzulat Kraljevine Španjolske, a novi španjolski veleposlanik Alonso Dezcallar de Mazarredo imenovao je Mirka Tunjića za počasnog konzula Španjolske u Splitu.

Za španjolskog veleposlanika upriličen je prijam u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pozdravio je otvaranje 22-og konzulata u Splitu.

Španjolska je danas četvrta ekonomska sila u europskoj uniji, trećinu bruto društvenog proizvoda izvozimo, i želimo još bolju suradnju s Hrvatskom, a ja sam sretan što sam prije pola godine došao u Hrvatsku i polako učim hrvatski jezik - kazao je španjolski veleposlanik Alonso Dezcallar de Mazarredo.

Novi počasni konzul Kraljevine Španjolske u Splitu je Mirko Tunjić, koji se bavi energetikom te je iskustva španjolskih vjetroparkova koristio i u Hrvatskoj.

Prvi počasni španjolski konzul u Splitu od 1996. bio je arhitekt i publicist Jerko Rošin, koji se zahvalio na toj dužnosti kada je 2008. izabran za saborskog zastupnika. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Počasni konzul Mirko Tunjić

Andro Krstulović Opara

Jerko Rošin

Komentari