Otvorenje autoceste Vrgorac - Ploče

Otvorenje autoceste Vrgorac - Ploče

Dionica Dalmatine Vrgorac - Ploče sutra se pušta u promet. Riječ je o dionici dugoj 11 kilometara na kojoj je izgrađeno 7 vijadukta, 2 nadvožnjaka, dva podvožnjaka i 4 tunela, a na naplati u Karamatićima je 10 prolaza od kojih su dva za vangabaritna vozila.

Cijena vožnje autocestom od Zagreba do naplatne postaje u Karamatićima iznosit će 228 kuna za osobna vozila. Od naplatnih kućica u Karamatićima pa dalje prema Pločama vozite se 5 kilometara novoizgrađenom brzom cestom.

Ukupna vrijednost radova dionice Vrgorac – Ploče, uključujući i vijadukt Otrić Seoci te dionicu autoceste A 10  koja Ploče preko interegionalnog čvora Metković spaja s granicom Bosne i Hercegovine, iznosi 1,7 milijardi kuna.

Prigodnoj svečanosti puštanja u promet dionice Vrgorac – Ploče, koja se u podne održava na naplatnoj postaji u Karamatićima, prisustvovat će ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Istovremeno prosvjed su najavili mještani Vrgorca nezadovoljni činjenicom, da barem za sada, neće biti novih zapošljavanja na novotvorenoj dionici Dalmatine kao ni u HAC-ovom centru za održavanje autoceste na „Ajdanovcu“ pored Vrgorca. 

Komentari