Otvoreno parkiralište s 304 mjesta na Sućidru

Otvoreno parkiralište s 304 mjesta na Sućidru Otvoreno parkiralište s 304 mjesta na Sućidru

U splitskom gradskom kotaru Sućidar, u Ulici Miroslava Krleže, u četvrtak 14. lipnja otvoreno je javno parkiralište s 304 parkirna mjesta. Grad je financirao gradnju tog parkirališta uz Velebitsku ulicu nadogradnjom jednog kata, a radove je izvelo "Lavčević".

U natkriveno parkiralište simbolično su prvi parkirali svoje ljubimce članovi splitskog Oldtimer Auto Kluba, a zamjenik gradonačelnika Nino Vela otvorio je to javno parkiralište na kojem se neće naplaćivati parking, iako je bilo nekih najava da će se moći kupiti parkirališno mjesto u natkrivenom dijelu mjesečnim kartama.

Stavljena je nova signalizacija u Ulici Miroslava Krleže koja je ponovno dijelom oko parkinga dvosmjerna, ukinut će se parkiralište na desnom kolničkom traku u Vukovarskoj ulivi, a do daljnjega će ostati mogućnost parkiranja u Velebitskoj ulici, koja je uvedena zbog izgradnje tog parkinga.

Sada su stanovnici Sućidra konačno malo odahnuli, jer imaju gdje parkirati svoja auta, koja su do sada morala ostavljati i do 500 i više metara daleko od svojih nebodera. No, potreba za parkiralištima još postoji, pa se planira izgradnja kata nad parkiralištem istočno od ambulante na Sućidru.

Komentari