Ovrha nad malodobnim dječakom Cesareom

Ovrha nad malodobnim dječakom Cesareom

Općinski sud u Splitu za 7. veljače ove godine zakazao je novi pokušaj ovrhe nad malodobnim dječakom CESAREOM, u dugogodišnjem, mučnom procesu borbe roditelja za skrb nad djetetom. Nova ovrha će uslijediti nakon što je prošle godine prosvjedom zaustavljena odluka splitskoga Općinskog suda

 da se dječaka odvede iz stana njegove majke Nine Kuluz u splitskoj četvrti Pujanke, te ga se vrati ocu Alessandru Avenatiju u Italiju.                                                                       
   Ako se ovrha provede, sud će biti daleko od provedbe europskog zakonodavstva, poručio je Mišo Živaljić, odvjetnik Nine Kuluz.Ogorčeni smo odlukom suda, jer smo u  postupku  dostavili dovoljno dokaznih prijedloga prema kojima bi, da  ih je proveo, sud utvrdio da  je ovrhu trebalo obustaviti, istaknuo je odvjetnik Živaljić.Nina Kuluz u međuvremenu je izgubila bitku pred talijanskim sudom, koji joj je odredio obvezno javljanje policiji u Italiji, i to svakih 15 dana. U ovom slučaju odvjetnik Živaljić ističe Hašku konvenciju o građansko pravnim aspektima međunarodne otmice djece.Podsjetimo, Nina Kuluz je, kako tvrdi, prije šest godina sa sinom otišla iz Italije bježeći od nasilnog partnera. Nakon nekoliko godina života u Bosni i Hercegovini vratila se u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju. Dodajmo ovome da je putem društvenih mreža već krenuo poziv građanima na sudjelovanje u još jednom mirnom okupljanju na Pujankama, 7. veljače na dan zakazivanja "ročišta radi provođenja ovrhe".   


Komentari