Ozlijeđeno petero radnika u eksploziji silosa

Ozlijeđeno petero radnika u eksploziji silosa

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Uslijed eksplozije silosa za skladištenje organskih sirovina ozlijeđeno je petero radnika u Sjevernoj luci (Vranjicu) u Splitu, od kojih su dvojica zadobila teške tjelesne ozljede i primljeni su na liječenje u splitski KBC.

Službenici Lučke kapetanije Split danas, 14. travnja u 12.05 sati zaprili su dojavu časnika sigurnosne zaštite Luke Split o eksploziji silosa te stradavanju lučkih radnika te su na teren odmah krenuli djelatnici Sigurnosne zaštite Luke Split, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split te djelatnici Hitne medicinske pomoći Split.

U eksploziji ispod kupole silosa na visini oko 30 metara učinjena je velika šteta na silosu tvrtkeAmeropa Žitni terminal. Oštećeni su i mnogi parkirani automobili, na okolnim su tvrtkama većinom popucala stakla, a betonski dijelovi silosa i kamenje letjeli su u krugu od nekoliko stotina metara. Policija je odmah nakon eksplozije blokirala šire područje oko mjesta eksplozije, zbog čega je nastala velika gužva.

Zapovjednik DVD-a Vranjica Nikola Perajica rekao je da ih je kad su ušli u silos, dočekao veliki dim i unesrećeni radnici kojima su pružili pomoć. "Detalje uzroka eksplozije u silosu utvrdit će očevid koji obavlja policija", rekao je Perajica. Zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe Ivan Kovačevićrekao je da požar nije bio velik s obzirom na to da je sama eksplozija "odradila posao umjesto vatrogasaca", zbog čega su se usmjerili na pretraživanje terena da ispod ne bi ostale žrtve.  

Vlasnici obližnjih kuća i poslovnih objekata svjedoče da su zrakom letjele kamene gromade, betonski blokovi, limeni žljebovi sa silosa, čak i kontejneri.   

Komentari