Parkirna mjesta za osobe s invaliditetom

Parkirna mjesta za osobe s invaliditetom

S obzirom na veliki broj nezakonitih znakova pristupačnosti u Splitu, iz Grada Splita je upućen apel invalidnim osobama da svoj stari znak pristupačnosti za parkiranje vozila na za to predviđenim parkirališnim mjestima, zamijene novim, jer je to u obostranom interesu.

Stari znakovi, koji su izdani najkasnije tijekom lipnja 2013. godine na rok od pet godina, prestali su vrijediti sa zadnjim danom lipnja ove godine. Od ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, 1. srpnja 2013. godine, vrijedi novi znak pristupačnosti.

Dužnost je građana da svoj valjani znak pristupačnosti istaknu ispod vjetrobranskog stakla vozila, a da pri tom budu vidljivi svi podaci.

Prometno redarstvo Grada Splita ubuduće će, u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, izricati prekršajne kazne za nepropisno parkiranje, ali i za neisticanje važećeg znaka pristupačnosti te gradskoj tvrtki Split parking d.o.o. davati naloge za premještanje tih vozila paukom.

Građanima koji rabe krivotvorene znakove  također će se izreći prekršajna kazna, a vozilo biti premješteno.

Ova molba i podsjetnik nastavak je inicijative kojom Grad Split i partneri uspostavljaju model obzirnog ponašanja prema najpotrebitijima i primjenu najsuvremenijih dostignuća znaka pristupačnosti kako bi prava osoba s invaliditetom bila na europskoj razini.

 

 

Komentari