Plesni performans "Alka - ples slobode"

Plesni performans "Alka - ples slobode"

Foto Marko Dimić

U subotu 18. kolovoza izveden je audiovizualni spektakl ''Alka – ples slobode'' pod južnim zidinama Starog grada. Usprkos nepredviđenom nestanku električne energije – zbog čega je plesni performans kasnio sat vremena –

– publika je uživala u mističnom ambijentu Starog grada i predivnoj glazbenoj večeri u organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja.

Plesna interpretacija povijesne bitke za tvrđavu Stari grad, izvanredna vještina plesačica u kombinaciji s efektnom 3D mapping projekcijom, sve prisutne ostavila je bez daha. ''Alka – ples slobode'' jedinstven je kulturni događaj koji je ujedinio suvremenu umjetnost i stoljetnu tradiciju dragocjenog lokaliteta u svrhu reafirmacije i revalorizacije kulturne baštine. Tvrđava Stari grad jedan je u nizu nedovoljno iskorištenih turističkih potencijala na području Grada i Cetinske krajine, pa će organizacija ovakvih događaja otvoriti put i drugima da realiziraju vlastite ideje i poboljšaju kulturnu ponudu grada Sinja - ističu iz Kulturno umjetničkog središta Sinj i udruge Histeria Nova.

Koncept i umjetnička realizacija: Marija Šćekić

Projekt realiziran u sklopu ''Sinj u sridu'' koji je financiran sredstvima Europske Unije.

 

Komentari