Počela nova školska godina

Počela      nova školska godina

Župan Boban u Radošiću

Svih 29 osnovnih škola sa splitskog područja otvorile su jutros vrata učenicima. U svim školama se nastava odvija redovito, osim u školi Mejaši gdje se nastava odvija kombinirano, pa učenici od 5. do 8. razreda jedan tjedan nastavu pohađaju u školi, a jedan tjedan online.

Učenike su na klupama dočekali udzbenici, a grad Split im je osigurao i radne bilježnice. Posebno svečano bilo je u rekonstriranoj školi Kamen Šine, gdje je prvašićima uspješan početak školovanja poželio i splitski gradonačelnik Opara. Izvijestit će Zrinka Bilandžić. 

---

Nastava u srednjim školama održava se po posebnim protokolima. Nema kabinetske nastave i svi učenici istog razreda tijekom nastave borave u jednoj učionici. Tijekom odmora ne napuštaju učionicu, a prije dolaska u školu mjere temperaturu. U splitskoj Trećoj gimnaziji jutros je bio Joško Krželj.

---

Splitsko-dalmatinska županija realizirala je u ovoj godini projekt energetske obnove vrijedan nešto više od 21 milijun kuna, u pet zgrada odgojno-obrazovnih ustanova u kojima djeluju dvije osnovne, pet srednjih škola i jedan učenički dom. Jedna od njih je područna škola u Radošiću kod Sinja koju je na početku nove školske godine posjetio župan Blaženko Boban. Izvjestit će Denis Šabić.

Srednje škole - Joško Krželj

Župan Boban u Radošiću - Denis Šabić

Osnovne škole - Zrinka Bilandžić

Komentari