Počela virtualna radionica dramaturgije

Počela virtualna radionica dramaturgije

Zbog pandemije koronavirusa odgođen je program jubilarnog 30. Festivala hrvatske drame Marulićevi dani 2020 koji se krajem travnja trebao održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Ipak, nije sve odgođeno! Virtualni prostor postao je mjestom susreta ali i dijeljenja kulturnih sadržaja.

Tako će se ovog proljeća, kao popratni program Marulićevih dana, održati četvrta radionica dramskog pisanja koju će u ponešto prilagođenom online obliku, u terminu od 21. travnja do 4. svibnja 2020. godine voditi naš istaknuti dramski pisac Tomislav Zajec, peterostruki dobitnik nagrade za novi dramski tekst "Marin Držić" i dvostruiki dobitnik festivalske nagrade Marul, docent na Odsjeku dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

 

Tako se ovogodišnjeg travnja, kao popratni program Marulićevih dana, održava četvrta radionica dramskog pisanja koju u ponešto prilagođenom online obliku, počinje 21. travnja i trajat će do 4. svibnja, a vodi je naš istaknuti dramski pisac Tomislav Zajec, docent na Odsjeku dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

 

Na radionicu se prijavilo petnaestak sudionika, danas je izabrano njih pet, to su Anita Čeko, Jasmina Žiljak Ilinčić, Danijel Nejašmić, Anja Pletikosa i Ana Marija Veselčić, dakle većinom mladi splitski autori.

 

U razgovoru s Mladenom Vukovićem, voditelj radionice dramaturgije Tomislav Zajec ističe izazove te radionice u sklopu nezavidnog položaja kulturnjaka i umjetbnik au ovo doba korone:

 

Tomislav Zajec

Preuzmite datoteke

Tomislav Zajec 57,8 MB

Komentari