Počinje peta Grafiti - street art radionica

Počinje peta Grafiti - street art radionica

Od utorka do subote, od 23. do 27. travnja, od 18 do 20 sati u Klubu Zona petu godinu zaredom održavati Graffiti - street art radionica. Sudjelovanje je besplatno, uz osigurane sprejeve i drugi materijal, ali je obavezna rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

- Sudionici će dobiti priliku kreativnost izraziti sa sprejevima u rukama, a prije toga će učiti o povijesti grafita i street arta, uz savjete će razrađivati ideje i prebacivati ih na papir, izrađivati šablone i osmišljavati konkretne umjetničke intervencije u prostoru. Na radionici će im se pridružiti i iskusni akteri splitske graffiti i street art scene - najavljuje Ivan Svaguša, iskusni voditelj radionica na kojima prenosi svoje bogato znanje i iskustvo o graffitima i street artu.

Prvog dana je otvorenje izložba splitskih grafita "Splitski đir" u 20 sati u Klubu Zona (Jerina 1, Šperun) i bit će otvorena dva tjedna. Prilikom posjeta Splitu Marko Vujović je bilježio poruke na splitskim zidovima, šaljive dosjetke,ali i umjetničke radove te je zanimljivu zbirku dokumentirao na fotografijama. 

- Tijekom svog prvog posjeta Splitu, krajem prošle godine, poželio sam upoznati onaj istinski, živi puls grada. To svakako nije značilo uzeti najbolji turistički vodič i pratiti upute i preporuke, već naprotiv - odgurnuti se u nepoznato, obilazeći portune, kvartove, ulice, parkinge, dvorišta škola i sva ona mjesta koja obični turist ne uspijeva vidjeti... A tamo su me čekali splitski graffiti sa svojim posebnostima, prikazani kroz pisanu i slikovnu ili crtanu formu - street art - objašnjava autor Marko Vujović, koji je sličan projekt već realizirao u Podgorici i izazvao značajan interes javnosti. 

Komentari