Počinje useljavanje u novu zgradu u sveučilišnom kampusu

Počinje useljavanje u novu zgradu u sveučilišnom kampusu

Rektor Sveučilišta potpisao je s dekanima Prirodoslovno-matematičkog, Pomorskog i Kemijsko-tehnološkog fakulteta te Odjela znanstvenih studija, Odjela za forenzične znanosti i Odjela za studije mora potpisali su ugovor o primopredaji nove zgrade u sveučilišnom kampusu na Visokoj.

Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović i prof. dr. sc. Ante Bilušić, dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, prof. dr. sc. Igor Jerković, dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta, prof. dr. sc. Nikola 
Račić, dekan Pomorskog fakulteta te prof. dr. sc. Stipan Janković, pročelnik Odjela zdravstvenih studija, prof. dr. sc. Josip Kasum, pročelnik Odjela za forenzične znanosti i prof. dr. sc. Svjetlana Krstulović Šifner, pročelnica Odjela za studije mora, potpisali su danas Ugovor o primopredaji prostora u novoj zgradi tri fakulteta na upravljanje sastavnicama, koje će od danas započeti proces preseljenja.

U ovoj zgradi su privremeno, pored PMF-a, KTF-a i Pomorskog fakulteta, smještaj našla i tri odjela do konačnog rješenja njihovih prostornih potreba. Nadalje, u sklopu funkcionalne integracije znanstvenu opremu, kao i prostora za nastavu, će koristiti i drugim sastavnicama, koje će moći dio svojih potreba ostvariti u novoj zgradi, sukladno planu nastave kojeg će na godišnjoj razini donositi Senat Sveučilišta u Splitu.

Ovakav model predstavlja optimalno i svrsishodno korištenje svih prostora i znanstvene opreme. Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta predvođeno ministrom prof. dr. sc. Vedranom Mornarom je na vrijeme shvatilo važnost ovog kapitalnog objekta za sadašnjost i budućnost Sveučilišta u Splitu.Komentari