Poduzetnički kafić - Pokrenite svoje ideje

Poduzetnički kafić - Pokrenite svoje ideje

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o. organizirao je u splitskom Hotelu Park deseti u nizu Poduzetnički kafić na temu „Pokrenite svoje ideje“. Projekt se sastoji od ciklusa besplatnih neformalnih druženja i razmjene iskustava.

Poduzetnički kafić Split je Tema „Pokrenite svoje ideje“ privukla je veliki broj zainteresiranih građana koji su imali priliku poslušati iskustva naših mladih i uspješnih splitskih poduzetnika o tome kako su oni započeli svoje poslovanje, otvorili svoje poslovne subjekte te sa kakvim su se poteškoćama i barijerama oni susreli u kreiranju svoje poduzetničke priče.

Bruna Bajić, autorica filma „Modri kavez“, za financiranje svog filma pokrenula je uspješnu crowfunding kampanju. „Smatram da su trud i rad glavni pokretač ideje i posla, jer kad manje sebe daješ manje i proizvedeš, manji je output. Ljepota realizacije ideje je što ljudi gore jedni za druge u pokušaju ostvarenja cilja.“

Ivana Ivić arhitektica i direktorica trgovačkog društva Super ured d.o.o. kao odgovor na pitanje smatra li se uspješnom kaže da „nikad ne treba ograničavat ljestvicu, uvijek je treba pomicat, uvijek može bolje.“ U dizajnu WIP Coworking prostora koji se nalazi na Žnjanu nastojala je stvoriti prostor u kojem svaki korisnik može ostaviti dio sebe i svog prisustva.

Dario Boras direktor Amplifico d.o.o. još na fakultetu sa kolegama otvara tvrtku i razvijaju pametnu parkirnu barijeru - Parklio koja uskoro dolazi na Europsko tržište. „Za uspjeh je potrebno da od 0-24  strastveno vjeruješ u ono što radiš. Treba se naučiti boriti s problemima i krenuti dalje.“

Ante Dagelić suosnivač tvrtke GetByBus koja predstavlja svoj online ticketing sustav za međugradske autobusne linije, kaže da je „odluka otvaranja tvrtke rezultat poduzetničkih aktivnosti još iz srednje škole. Kod pokretanja vlastitog posla uvijek postoji veliki rizik te administrativne barijere.“ Danas investira u nove tvrtke a jedna od njih je i MushroomsCoffee novi organski eko proizvod koji će se uskoro predstaviti našem tržištu.

Ovakvim događanjima želimo približiti poduzetništvo našim građanima posebice mladima koji imaju poslovne ideje ali traže načine kako ih realizirati te im pokazati i ispričati iskustva naših uspješnih poduzetnika na njihovom poslovnom putu, a sve u cilju poticanja poduzetništva i stvaranja pozitivne poduzetničke klime u našem gradu - izvijestili su iz Grada Splita. 

Komentari