Pokazna vatrogasna vježba u Solinu

Pokazna vatrogasna vježba u Solinu Pokazna vatrogasna vježba u Solinu
DVD K.Gomilica DVD K.Gomilica

U tankerskoj luci Terminala Solin, na adresi Draškovićeva ulica 3, u petak 31. svibnja 2019., u 12 sati započet će vatrogasna vježba gašenja požara, evakuacije, spašavanja i sanacije okoliša u slučaju požara na tankeru prilikom istovara naftnih derivata.

U vježbi će sudjelovati operativni stožer Ininog Terminala su Solinu, PVP INA Solin, organizacijska jedinica Održivog razvoja i zaštite zdravlja i sigurnosti i okoliša INA Logistike, JVP Grada Splita, DVD Solin, DVD Vranjic, DVD Mladost – Kaštel Sućurac, DVD Kaštel Gomilica, Lučka kapetanija Split, Lučka uprava Split, Pomorska policija Split, Brodospas, MT Kijac/Sepen, MT Forca, Legio Quarta, HGSS i MORH.

Cilj vježbe je utvrditi organiziranost, uvježbanost te provjeru koordiniranosti svih sudionika u uvjetima velikih nesreća, kao i podizanje razine educiranosti i spremnosti postupanja radnika u slučaju iznenadnog događaja.

Tijekom izvođenja vježbe koristit će se sirena za uzbunjivanje, a prilikom operativnih intervencija žurnih službi će se koristiti svjetlosna i zvučna signalizacija te oprema za provođenje postupaka spašavanja.

Komentari