Policija upozorava: Čuvajte se nepoznatih prevaranata

Policija upozorava: Čuvajte se nepoznatih prevaranata

U četvrtak, 11. svibnja, nepoznata ženska osoba je nazvala 89-godišnjakinju, predstavljajući se kao službenica banke i rekla joj kako je utvrđeno da posjeduje lažne novčanice, zbog čega će njezina kolegica doći po taj novac radi zamjene, što je oštećena i učinila.

Materijalna šteta iznosi oko 30.000 kuna. U tijeku su izvidi.

S obzirom da je riječ o klasičnoj prijevari, policija ponovno skreće pozornost građanima da budu oprezni te da ne daju novac, kao ni osobne podatke i podatke o bankovnim računima nepoznatim osobama, prije nego što pouzdano utvrde o kome je riječ. Savjetuje se građanima da s navedenim oblikom prijevara upoznaju i starije članove svojih obitelji, koji zbog neupućenosti često postaju žrtve ovakvih kaznenih djela. 

 

Prijavljen 25-godišnjak

Policijski službenici II. Policijske postaje Split su dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, z akojega se smunja da je od 26. travnja do 11. svibnja počinio razbojništva u tri kladionice na području Splita, u Velebitskoj, Bračkoj i Vukovarskoj ulici, kada je prijeteći nožem djelatnicama otuđio novac, u ukupnom iznosu od 6150 kuna. Također, sumnjiči se i za pokušaj razbojništva, počinjen 9. svibnja u poslovnici pošte u ulici Miroslava Krleže u Splitu, kada je uz prijetnju nožem zatražio novac od djelatnice, ali je pobjegao s mjesta događaja, bez da je otuđio novac. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu i doveden je pritvorskom nadzorniku.

 

 

Komentari