Potpora vrtićima za dvosmjenski rad

Potpora vrtićima za dvosmjenski rad

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske danas je državni program poboljšanja rada dječjih vrtića predstavilo u Muzeju grada Splita, što su pozdravili splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

 

Boban je istaknuo da ove godine u županiji imamo 300 prvašića manje. Veseli ga, kaže, podatak da je u prvih 7 mjeseci ove godine rođeno stotinu djece više nego u istom razdoblju lani.

okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja" sufinanciranog s 300 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, potpisano 20 novih ugovora s vrtićima iz cijele hrvatske, a među njima su četiri iz Splita i jedan iz Trogira.

Kako u Hrvatskoj još manjka vrtića, tim će se sredstvima neki vrtići graditi, drugi proširiti, a većina njih će početi raditi i u drugoj smjeni, što će značiti dodatno zapošljavanje 65 vrtićkih djelatnika.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, koja ja najavila da će se neki vrtići graditi i sredstvima ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede te proračunskim novcima kako bi se poticala sveukupna demografska politika:

 

 

 

 

Ministrica Nada Murganić

Komentari