Predsjednik Josipović na proslavi dana HRM-a

Predsjednik Josipović na proslavi dana HRM-a

Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je na svečanosti obilježavanja dana HRM-a u časničkom domu u splitskoj ratnoj luci Lora dodijelio 90-torici pripadnika mornarice promaknuća, nagrade i pohvale za doprinos njihovom radu, nakon što je po velikoj kiši obišao privezane brodove flote HRM-a na Zapadnoj obali. Iako smo ograničeni novcem i trenutačnom gospodarskom krizom predsjednik Josipović izjavio je da HRM neće oslabiti svoju vojnu funkciju, već će biti unaprijediti opremom i brodovima koji će se koristiti i u druge svrhe. Izrazio je zadovolujstvo što je vojno obrazovanje uspješno uklopljeno u sustav civilnog obrazovanja.

Izaslanica ministra obrane, njegova zamjenica Višnja Tafra najavila je nastavak izgradnje Flote HRM, a zapovjednik HRM-a kontraadmiral Robert Hranj pozdravio je odluku o gradnji brodova, te nabavci dva lovca mina.

Izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH viceceadmiral Ante Urlić predložio je splitskom gradonačelniku Baldasaru da pokrene inicijativu da se jedna ulica u gradu nazove imenom prvog zapovjednika HRM-a legendarnog Svete Letice Barbe.

Komentari