Predstavljanje Čondrićevih "Sedam velikih biblijskoh poema"

Predstavljanje Čondrićevih "Sedam velikih biblijskoh poema"

Naklada Bošković objavila je knjigu pjesama "Sedam velikih biblijskih poema" istaknutog splitskog pjesnika Drage Čondrića. Predstavljanje zbirke bit će u utorak, 6. listopada 2015. u 18 sati u Dominikanskom samostanu na splitskom Pazaru.

Njegovu petu knjigu predstavit će Božidar Petrač, Đuro Vidmarović i nakladnik Zoran Bošković, izabrane stihove čitat će dramski prvak Trpimir Jurkić uz gitarističku pratnju Bože Radmana.

Drago Čondrić objavio je knjige stihova: Evanđelje po čovjeku, Fragmenti rane jeseni, Golgota, Golgota!, Raspredanje sudbine i Sedam velikih biblijskih poema.

Nova zbirka donosi poeme Put u početak, Tri pljuske za kneza tame, Magdalena, Kruh i vino, Golgota, Golgota!, Saga o progonjenom progonitelju i Zagonetno izvješće s Patmosa.

"Čondrić se svojim narativnim stihovnim slogom, koji posebnom pozornošću njeguje, nadaje kao jedan od trenutno vodećih pjesnika hrvatskoga duhovnog pjesništva i u suvremenoj hrvatskoj poeziji predstavlja bitnu novost... Svojim poemama pjesnik se nesumnjivo priključuje samim vrhovima suvremene hrvatske poezije" - piše u predgovoru knjizi dr. sc. Božidar Petrač.

"Čondrić duhom kršćanskog, uvjetno rečeno, ezoterizma usmjeruje snovitost svoje mašte na kazivanje o Bogu imajući uvijek, kad je u pitanju čovjek, na umu kretanje bića od njegove praznine k njegovoj dosegnutoj punini... Ovom zbirkom Čondrić potkrepljuje svoje zamjetno, a zasebno, mjesto u hrvatskoj poeziji" - zapisao je Zvonimir Penović u opsežnom pogovoru knjizi.

Poslušajmo glumca Joška Ševu koji je na zagrebačkom, lipanjskom predstavljanju Čondrićeve knjige pročitao pjesmu "Posinovljenje":

 

Joško Ševo - Posinovljenje

Komentari