Premijera Ionescove drame "Nosorog" 7. travnja

Premijera Ionescove drame "Nosorog" 7. travnja Premijera Ionescove drame "Nosorog" 7. travnja

Francuski klasik teatra apsurda Eugène Ionesco rijetko se igra u hrvatskom glumištu pa će njegova drama „Nosorog“ u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u petak, 7. travnja 2017. (u 20,30 sati) biti tek druga premijera te antidrame u nas. Prva je bila u zagrebačkoj Komediji 1962. godine.

Predstava koja proputuje moralni relativizam i povučenost intelektualaca pred otvorenim dvojbama društva zadnja je dramska premijera ove sezone u splitskom HNK-u.

 

Predstava se igra u prijevodu Vjenceslava Kapurala, a glavne uloge tumače Mijo Jurišić, Arijana Čulina, Nenad Srdelić, Nives Ivanković, Tajana Jovanović i Zorana Kačić Čatipović.

 

U ostalim ulogama pojavljuju se Marjan Nejašmić Banić, Josip Zovko, Nikša Arčanin, Petra Kovačić Pavlina, Pere Eranović, Monika Vuco, Sara Ivelić i Franjo Đaković. U autorskom timu osim redatelja Golovka koji potpisuje i koncept scenskog prostora su još i dramaturg Jasen Boko, Karolina Šuša zadužena za scenski pokret, suradnica za govorne zborove Bruna Bebić, kostimograf Mladen Radovniković, skladatelj Mirko Krstičević, jezična savjetnica Anita Runjić Stoilova, te oblikovatelji svjetla i zvuka Srđan Barbarić i Tomislav Luetić. 

Reportažni zapis s press konferencije pripremio je Mladen Vuković.

 

Nosorog

Preuzmite datoteke

Nosorog 6,0 MB

Komentari