Preminuo Damir Mihanović Ćubi

Preminuo  Damir Mihanović Ćubi

Foto Facebook (selfie)

Šokantan početak Nove godine - u splitskoj bolnici danas je, nakon kratke i teške bolesti, u 59. godini života preminuo glumac i glazbenik, humanitarac, dobra duša grada Splira, doktor komike Damir Mihanović Ćubi (Split, 3. 7. 1961. - 1. 1. 2020.).

Prije mjesec dana prilikom snimanja novogodišnjeg TV programa u Zagrebu mu je pozlilo te je završio u bolnici, gdje mu je dijagnosticirana zloćudna bolest karconoma pluća. Liječio se u KB Sestre milosrdnice u Zagrebu, a njegovi brojni prijatelji pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći za njegovo liječenje. Za Badnjak je došao doma, zatim čekao kemoterapiju na Plućnom odjelu, gdje je galopirajuća bolest bila brža i otrgnula ga od obitelji i brojnih prijatelja i poštovatelja. 

Glazbenu je karijeru počeo kao bubnjar zadarske grupe Forum, objavio je i vlastiti CD album pjesama, a onda je krenuo u sa ostalne zabavljačke vode. Pamtit ćemo ga osobito po ulozi majstora Nevena u TV serijalu “Jel’ me netko tražio” i “Nad lipom 35”, a istu je ulogu tumačio i u svojoj monodrami “Tko radi, štrajka od gladi” s kojom je gostovao na brojnim pozornicama.

Nama na Radio Splitu ostat će u sjećanju po sudjelovanju u našim brojnim emisijama, a malo je poznat podatak da je bio dio male ekipe koja je pokrenula u listopadu 1983. legendarnu "Trtu-mrtu".

 

Pogreb Damira Mihanovića Ćubija bit će u petak, 3. siječnja na splitskom groblju Lovrinac.

Sjećat ćemo ga se po njegovim nezaboravnim zabavljačkim rolama. to je završio karijeru bubnjara u zadarskoj grupi Forum, Ćubi se upustio u zabavljačke vode vodeći brojne zabavne i humanitarne programe, objavio je i samostalni album s kojega ćemo čuti jedan mali miks viceva i glazbenih parodija, ali najprije isječak iz Ćubijeve monodrame “Tko radi, štrajka od gladi” u ulozi majstora Nevena:

Čujmo i što je o druženju s Ćubijem kazao Jakša Matošić Navigator.

ĆUBI mix

Jakša Matošić Navigator o Ćubiju

Komentari