Priveden 52-godišnjak zbog obiteljskog nasilja

Priveden 52-godišnjak zbog obiteljskog nasilja

Policijski službenici Policijske postaje Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, koji je u subotu uhićen radi obiteljskog nasilja na području Klisa. Pretragom kuće i šireg mjesta događaja pronađena je automatska puška s okvirom u kojem se nalazilo 10 komada streljiva.

Pronađena je i lovačka puška, 28 komada različitog streljiva i drvena (bejzbol) palica, za koje je utvrđena sumnja da pripadaju 52-godišnjaku.

Protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o oružju. 

 

Izgrednik je na ulici počinio nasilje, nakon čega se s jednim članom najuže obitelji zatvorio u kuću te prijetio da će si oduzeti život, kao i članu obitelji koji se nalazio zatočen s njim.

Oko 17.25 sati 52-godišnjak je pustio člana obitelji iz kuće, no, i nadalje je prijetio da će sebi oduzeti život. Nakon višesatnog razgovora s policijskim pregovaračem iz Specijalne policije, muškarac se u 21.46 sati dragovoljno predao. Doveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, a žrtvi obiteljskog nasilja pružena je liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

 

Komentari