Prizanje splitskoj tvrtci Vajt

Prizanje splitskoj tvrtci Vajt

Jerko Trogrlić prima nagradu

Kampanja „Želiš li se mijenjati za mjesto?“ koju je splitska agencija za odnose s javnošću Vajt provela s komunalnom tvrtkom Split parking, osvojila je prestižnu svjetsku nagradu „Polaris“ koju dodjeljuje Europsko udruženje političkih konzultanata

(European Association of Political Consultants - EAPC). 

Vajtova kampanja imala je za cilj osvijestiti vozače o važnosti poštivanja propisanih parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, a pobijedila je u konkurenciji kampanja iz cijeloga svijeta kao najbolja u kategorijiJavni poslovi (Public Affairs).

Nagrada je Vajtu dodijeljena na svečanosti u grčkom glavnom gradu Ateni, a dolazi samo dva mjeseca nakon što je ista kampanja nagrađena i Grand Prixom Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), što je bila već četvrta najprestižnija domaća strukovna nagrada za ovu splitsku agenciju i to u samo petgodina.

Na kampanji je radio tim mladih savjetnika iz Vajta - Dora Čolaković, Antonela Vukorepa i Marin Babarović, zatim dizajner Stjepko Rošin, Kreativna agencija Milana Latkovića koja je producirala video materijale, a sve na čelu s direktorom Vajta Jerkom Trogrlićem. Do uspjeha je svakako dovelo i povjerenje koje je dao Split parking, kao i njihova snažna angažiranost na projektu.

- Ovo je prvo međunarodno priznanje našoj agenciji i izrazito smo ponosni na njega. Sve što nas motivira u poslu se spojilo na ovom projektu - od klijenta koji nam vjeruje, konkretne pozitivne promjene u društvu na koju utječemo kroz komunikaciju, do toga da smo pokazali da se u Splitu mogu raditi stvari koje postaju europski ili svjetski primjer. Moram zahvaliti Split parkingu i inicijativi 'Za pristupačni Split' koji su s punim povjerenjem i angažmanom ušli u ovaj projekt i ova nagrada jedna je u nizu potvrda našeg zajedničkog uspjeha. Poznavajući ih, ne mislim da ćemo na ovome stati, a konačni cilj bit će ostvaren tek kad se promijeni zakonska regulativa u vidu Pravilnika o znaku pristupačnosti i ostalih zakona koji će omogućiti kvalitetniju kontrolu i sankcioniranje prekršitelja što očekujemo u ovoj godini – rekao je Jerko Trogrlić.

 

 

Komentari