Programi u Domu mladih Split

Programi    u Domu mladih Split

Platforma Doma mladih u Splitu, koja objedinjuje rad više kulturnih i umjetničkih udruga, objavila je program događanja za mjesec lipanj 2021. s više izložbi, projekcija filmova, radionica, plesnih predstava i škola plesa...

U lipnju počinju redoviti treninzi u dvoranama Doma mladih. Kontaktirajte voditelje u Cirkus Kolektivu, Kolektivu Style Force, S.K. Kolo, SPK Lapis i Tiramoli kako biste provjerili točno vrijeme početka i termine treninga te se priključite jednoj od brojnih sportskih aktivnosti u Domu mladih!

 

LIPANJ

DAN PO DAN – MLADI U KULTURI ONLINE

Mjesto: ONLINE

Program besplatnih radionica za mlade do 25 godina DAN PO DAN – MLADI U KULTURI ONLINE u lipnju donosi besplatne online radionice DIYaj dan i DANCEaj dan. Na idućim DANCEaj dan plesnim radionicama, tijekom vikenda 5. i 6., 12. i 13. te 19. i 20. lipnja učit će se Footwork, Clubbing i Lofting plesni pokreti. U sklopu ciklusa DIYaj dan radionica izrade i dizajna plakata održat će se još jedna radionica sitotiska i to  8. lipnja.  Svi zainteresirani još se mogu priključiti putem online obrasca.

Više:  http://pdm.hr/, https://www.facebook.com/groups/268931874978788

 

03./10./17./24.06. - 20h
U KVADRAT

Mjesto: KINO KLUB

U četvrtak, 03. lipnja s početkom u 20 sati u sklopu diskurzivnog programa U kvadrat u Kino klubu Split prikazat će se film “Rakijaški dnevnik” (2015) Damira Čučića. Film će predstaviti snimatelj Boris Poljak, a diskusija će se voditi uz online prisustvo redatelja. Program je javan i ulaz slobodan.

Svakog idućeg četvrtka u mjesecu u sklopu programa U kvadrat prikazuju se filmovi iz povijesti Kino kluba Split i recentne klupske produkcije, te filmovi suvremenih autora(ica) nastali u sličnim produkcijskim uvjetima diljem svijeta.

Više: https://kinoklubsplit.hr/, https://www.facebook.com/kinoklubsplit

 

04.06. - 20h

RADIONICA EKSPERIMENTALOG FILMA

Mjesto: KINO KLUB

Uvodno predavanje i upoznavanje polaznika radionice eksperimentalnog filma pod mentorstvom Borisa Poljaka koju organizira Kino Klub Split. Selekcija polaznika izvršena je na osnovu prijava koje su zaključene 31. svibnja 2021. Kroz grupna predavanja, individualne konzultacije i praktični rad polaznici će moći realizirati svoje zamisli ili sudjelovati u realizaciji filmova kolega/ica.

Više: https://kinoklubsplit.hr/, https://www.facebook.com/kinoklubsplit

 

05. i 06.06. - 17-20h i 10-13h

MALA ŠKOLA SUVREMENOG PLESA2021.

Mjesto: BETON KINO

U sklopu programa Male škole suvremenog plesa udruge Tiramola održat će se radionica suvremenog plesa Unutra i vani, samo sad i stalno pod vodstvom Eme Crnić. Na radionici će naglasak biti na osvještavanju tijela od osnovnih principa kretanja do kompleksnijih plesnih formi – kroz kombinaciju alata iz raznih tjelesnih praksi i suvremenih plesnih tehnika. Uz osvještavanje tijela, istraživati će se kontrola i preciznost, opuštenost i kaos u kretanju i stvaranju plesa u trenutku. U sklopu podprograma Muze(j) plesa 05.06. u 19:15h će se prikazati pet kratkih plesnih autorskih filmova/videa Eme Crnić.

Više: https://www.facebook.com/PlesnaudrugaTiramola

 

09.-13.06. - 18-22h

MU/FIV-OTVORENO-06/2021

Mjesto: Galerija MKC

Godišnja izložba studenata Odsjeka za film i video, UMAS (u sklopu nastave ljetnog semestra 2020./2021. akademske godine): Ante Bartulin, Anamarija Bogdan, Marita Bulimbašić, Julio Juraga, Lucia Kujundžić, Ana Maslov Sardelić, Jadran Parunov, Klarisa Stanisavljević, pod mentorstvom izv. prof. art. Tonija Meštrovića / asist. Gilda Bavčevića. Studenti predstavljaju multimedijske radove u vidu video-zvučnih i skulpturalnih medijskih instalacija. Otvorenje izložbe je u srijedu 9. lipnja u 20:00 sati. Ulaz je slobodan.

Više: https://www.facebook.com/MKCSplit

15.06. - 19h

TANGO ZA PREVERETA

Mjesto: AMFITEATAR

Predstava kazališta PlayDrama inspirirana Prevertovom pjesmom "Jutarnji doručak". "Ljubav! Odakle dolazi, ali još veće pitanje je kamo nestaje? Nestaje li uopće?"

Više: https://www.facebook.com/playdrama.hr, http://www.playdrama.hr/

 

16.06. - 19 i 21h
SLATKA PTICA MLADOSTI - T. Williams

Mjesto: AMFITEATAR

Predstava kazališta PlayDrama o potrošnosti vlastitog vremena. Upozorenje nama na bahati način kojim ga koristimo, misleći da ga imamo neizmjerno.

Više: https://www.facebook.com/playdrama.hr, http://www.playdrama.hr/

 

17.06. - 20h

MAČKA NA VRUĆEM LIMENOM KROVU - T. Williams

Mjesto:  AMFITEATAR

Predstava kazališta PlayDrama o neobičnoj ljubavi, koja grize i razara, a i dalje uživamo u njoj.
Više: https://www.facebook.com/playdrama.hr, http://www.playdrama.hr/

 

18.06. - 20h

STAKLENA MENAŽERIJA - T. Williams

Mjesto:  AMFITEATAR

U predstavi Staklena menažerijakazališta PlayDrama sve je iluzija i puko sjećanje. Možda i ova predstava nije predstava? Ono što vidimo, vidimo li uopće ili se sjećamo nečega što smo vidjeli?

Više: https://www.facebook.com/playdrama.hr, http://www.playdrama.hr/

 

19.06. - 19- 23h

HOUSE OF FLAMINGO

Mjesto:  PLATO DOMA MLADIH

Domaći drag kolektiv House of Flamingo nastupit će na Platou Doma mladih u sklopu programa Splitskog pridea. Nastupu prethodi warm up, a program se nastavlja na partiju u Kockinom dvorištu. Program suorganiziraju Split Pride, Koalicija udruga mladih i queerANarchive.

Više: https://www.facebook.com/qarchive

 

19.06. - 20h

NAŠ RAZRED - T.Slobodzianek

Mjesto:  AMFITEATAR

Kazalište PlayDrama donosi dramu napisanu po istinitom događaju.

U njihov razred uspjela se uvući ideologija, stigmatiziranje. Uspjela ih je razdvojiti na takvu udaljenost u kojoj nisu više vidjeli razrednog kolegu već objekt mržnje. Ta mržnja eskalira do nezamislivih razmjera, i jedino pitanje koje možemo postaviti- kome je rat donio išta dobro?

Više: https://www.facebook.com/playdrama.hr, http://www.playdrama.hr/

 

21.-25.06.

14. Festival mediteranskog filma Split

Mjesto:  PLATO DOMA MLADIH

I ove godine Festival mediteranskog filma Split označava početak ljeta u našem gradu i donosi nam nove filmove mediteranskih zemalja u svojim natjecateljskim programima. Glavni dugometražni program i domaći kratki filmovi prikazuju se u Ljetnom kinu Bačvice, dok se međunarodni program kratkih filmova prikazuje u otvorenom kinu na platou ispred Doma mladih.

Projekcije ispred Doma mladih održavaju se od ponedjeljka 21.6. do petka 25.6. Prva četiri dana prikazat će se 16 kratkometražnih filmova iz međunarodne konkurencije, dok će posljednji dan publika uživati u maratonu od 9 domaćih kratkih filmova iz natjecateljskog programa.

Više: www.fmfs.hr

 

25.06. - 18-23h

ZVJERINJAK - ljetna tersa

Mjesto:  DVORIŠTE

Povodom otvaranja izložbe Sexinsitu te u sklopu programa Splitskog pridea u Kockinom dvorištu održava se Zvjerinjak. Na ovom Zvjerinjaku družimo se i plešemo uz ritmove ljetnih terasa.

Više: https://www.facebook.com/qarchive

25.06. - 02.07.

IZLOŽBA: MARTYNA MILLER - SEXINSITU

Mjesto:  GALERIJA KLUBA KOCKA

Sexinsitu je kontinuirani umjetnički projekt i društvena praksa koji se fokusira na seksualna tijela, te osobe i njihove kvalitete koje nastaju između napetosti percepcije pokreta i sjećanja na pokrete. Tijekom boravka u Splitu umjetnica će također nastaviti rad na projektu te su svi /e zainteresirani/e pozvani da joj se priključe u razvoju projekta. Otvorenje izložbe je u petak, 25. lipnja u 21 h.

Više: https://www.facebook.com/qarchive

 

26.06. - 20h

KLOWN

Mjesto:  AMFITEATAR

Klown je multimedijalna plesna predstava u kojoj izvođačica i autorica Matea Bilosnić utjelovljuje ulogu Klowna - meta-klauna koji propituje granicu između virtualnog i stvarnog svijeta. Kroz tekst, pjesmu, glazbu i pokret Klown adresira utjecaj društvenih mreža na mentalno zdravlje pojedinca, problematiku umjetne inteligencije i utjecaj digitalne revolucije.

Više: https://www.facebook.com/PlesnaudrugaTiramola

 

27.06. - 09-13h

RADIONICA SCENSKE AKROBATIKE

Mjesto: PLAVA DVORANA

Nova radionica u sklopu “Performing arts” projekta Kolektiva Style Force i CROwd Controla je  radionica scenske akrobatike s Janom Hajsokom. Pogledate li evoluciju plesača, uočit ćete da je sve više u sam ples uvrštena akrobatika. Postala je dio jedne koreografske trupe pa i pojedinca. Na ovoj radionici moći ćete naučiti jednostavne akro elemente koje ćete potom spajati u zanimljivu kombinaciju, iskoristivu na sceni. Dobit ćete mali uvid kako funkcionira CC trupa, kako zadržati poglede laika i kontrolirati publiku. Radionica je orjentirana najviše na plesače i prilagođena je za sve uzraste. Dobrodošli su svi koji se žele okušati u svijetu akrobatike.

Više: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057349064860, https://www.facebook.com/crowd.control.croatia

 

27.06. - 09-13h

MALA ŠKOLA SUVREMENOG PLESA2021.

Mjesto:  AMFITEATAR

U nastavku Tiramoline Male škole suvremenog plesa očekuje vas radionica Ni od čega do nečega koju će voditi Matea Bilosnić. Ni od čega do nečega je putovanje, metoda stvaranja i mjesto susreta ideja sažetih u koreografsku praksu. Na radionici će se istraživati koreografiju, kompoziciju, načine izvođenja i autorstvo te pokrenuti razgovor o vlastitoj koreografskoj praksi.

Više: https://www.facebook.com/PlesnaudrugaTiramola

Komentari