Prometna regulacija i signalizacija

Prometna regulacija i signalizacija

Iz Hrvatskih cesta d.o.o. obavještavaju da će istočni kolnik državne ceste D1, „Brza cesta Solin – Klis“ biti zatvoren za sav promet u nedjelju 22. rujna 2019. godine u vremenu od 6 do 14 sati zbog radova redovnog održavanja. Obilazni pravac je županijska cesta Ž-6253, „Stara kliška cesta“.

U cilju poboljšanja sigurnosti prometa na križanju Ulice Domovinskog rata, Ulice slobode i Ulice Hrvatske mornarice u tijeku su radovi na nadogradnji semaforskog sustava i izradi nove horizontalne i vertikalne signalizacije. Postavljaju se  dodatne strelice na semaforima i to obostrano na semafor u Ulici Domovinskog rata, za skretanja u Ulicu Slobode i Ulicu Hrvatske mornarice, te dodatna desna strelica za skretanje iz Ulice Domovinskog rata u Ulicu Hrvatske mornarice. Mijenja se i horizontalna prometna signalizacije na način da će lijeva traka koja je služila za lijevo skretanje u Ulici Slobode sada služiti za kretanje vozila pravo prema Ulici Hrvatske mornarice, a krajnja desna traka u Ulici Slobode samo za desno skretanje u Ulicu Domovinskog rata.

U ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. godine Cestar počinje sa radovina izvanrednog održavanja Vukovarske ulice i to na dionici od raskrižja s Tolstojevom ulicom do raskrižja sa Ulicom Slobode. Prvo se zatvara  sjeverni prometni trak te će se promet odvijati južnim trakom. U drugoj fazi radova zatvara se južni trak a promet će se odvijati sjevernim prometnim trakom.  Rok trajanja radova je 60 dana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari