Prometna regulacija i signalizacija

Prometna regulacija i signalizacija

U gradu Omišu izvode se radovi rekonstrukcije dijela državne ceste D8 od Duće Glavice do ulaza na gradsko parkiralište (zapadni ulaz u grad Omiš). Tijekom radova postavljena je privremena prometna regulacija.

Radovi na rekonstrukciji zapadnog ulaza u grad Vrgorac su u završnoj fazi te se od utorka, 22. listopada 2019., u promet pušta poddionica državne ceste D62, Ravča – Vrgorac. Promet će se do 15. studenoga 2019. odvijati uz postavljenu privremenu regulaciju prometa. 

Zbog radova na plinofikaciji, elektroinstalacijama, vodovodnim instalacijama  i oborinskoj kanalizaciji, od četvrtka, 26. rujna 2019. godine, zatvara se dionica ŽC6270, tj. dio Matoševe ulice u Solinu, od križanja sa Zoranićevom ulicom, do križanja s Ulicom Petra Krešimira IV. Obilazna cesta je Zoranićeva ulica, a na svim gravitirajućim raskrižjima postavljena je privremena prometna signalizacija.Vozila stanara i gospodarskih subjekata na toj dionici propuštat će se ovisno o dinamici izvođenja radova.  Predviđeno trajanje radova je do kraja godine. Stanarima će biti osiguran pristup kućama za vrijeme izvođenja radova, a onima koji ne budu mogli doći vozilima do svojih parkirališnih mjesta osigurat će se privremena lokacija za parkiranje vozila. 

U cilju poboljšanja sigurnosti prometa na križanju Ulice Domovinskog rata, Ulice slobode i Ulice Hrvatske mornarice u tijeku su radovi na nadogradnji semaforskog sustava i izradi nove horizontalne i vertikalne signalizacije. Postavljaju se  dodatne strelice na semaforima i to obostrano na semafor u Ulici Domovinskog rata, za skretanja u Ulicu Slobode i Ulicu Hrvatske mornarice, te dodatna desna strelica za skretanje iz Ulice Domovinskog rata u Ulicu Hrvatske mornarice. Mijenja se i horizontalna prometna signalizacije na način da će lijeva traka koja je služila za lijevo skretanje u Ulici Slobode sada služiti za kretanje vozila pravo prema Ulici Hrvatske mornarice, a krajnja desna traka u Ulici Slobode samo za desno skretanje u Ulicu Domovinskog rata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari