Proslava 45 godina splitskog Sveučilišta

Proslava 45 godina splitskog Sveučilišta Proslava 45 godina splitskog Sveučilišta

Sveučilište u Splitu ove godine obilježava 45. obljetnicu osnutka. Prvi dio proslave održan je u utorak 11. lipnja, a svečanost završava u petak 14. lipnja svečanom sjednicom u HNK-u Split u 12 sati dodjelom počasnih doktorata i plaketa Sveučilišta.

Sveučilište u Splitu ovog tjedna slavi 45. rođendan, prvi dio proslave održan je na Medicinskom fakultetu dodjelom Rektorovih nagrada i promaknućem petero predavača u počasno zvanje profesora emeritusa. Večeras u 19 sati u Palači Milesi bit će predstavljena monografijao 45 godina Sveučilišta u Splitu „O Sveučilištu i gradu“.

"Najbolje smo sveučilište u regiji, naši profesori su ukupno citirani 150 tisuća puta u svijetu, više od dvadeset tisuća studenata studira 180 studijskih programa, naš 21 kolega vezan je za CERN, trenutno svi razvojni programi splitskog Sveučilišta jednako su vrijedni kao projekti svih ostalih hrvatskih sveučilišta – istaknuo je na svečanoj akademiji rektor Dragan Ljutić.

Profesori emeritusi postali su prof. dr. sc. Petar Filipić (EF), prof. dr. sc. Milan Ivanišević (MF), prof. dr. sc. Maja Pavela-Vrančić (PMF), prof. dr. sc. Danica Škara (FILF) i prof. dr. sc. Luka Tomašević (KBF).

Dodijeljeno je trideset Rektorovih nagrada za izvrsnost, jedan od dobitnika je Ante Lujić Kapetanović, apsolvent na Fakultetu za strojarstvo i brodogradnju, koji piše diplomski iz strojarske elektronike, koji za sada misli ostati u Hrvatskoj, a nagrada je došla zbog prosjeka ocjena 4,94:

Dodijeljene su i nagrade za iznimne sportske uspjehe studentskih momčadi, nagradu za izvrsnost je dobila Sekcija za neuroznanost Neurosplit pri Medicinskom fakultetu, a u ime svih nagrađenih zahvalio je predsjednik Sekcije Neurosplit diplomirani liječnik Alen Juginović.

Rektor Dragan Ljutić

Student Ante Lujić Kapetanović

Alen Juginović, NeuroSplit

Komentari