Prva knjiga stihova fra Ante Vučkovića

Prva knjiga stihova fra Ante Vučkovića Prva knjiga stihova fra Ante Vučkovića
Fra Ante Vučković Fra Ante Vučković

Katolička izdavačka kuća Salesiana priređuje predstavljanje prve zbirke pjesama fra Ante Vučkovića 'Kolajna od šutnje' u Splitu u Franjevačkom klerikatu o. fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu, u četvrtak 16. svibnja 2019. u 20 sati.

Fra Ante Vučković rođen je 1958. u Sinju, doktorirao je temom "Dimenzija slušanja u Martina Heideggera" (objavljena na talijanskomk i hrvatskom jeziku, Zagreb, 1993.) na Papinskom sveučilištu u Rimu. Profesor je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, gdje je bio i dekan. Prepoznatljiv po svojim osebujnim i autentičnim duhovnim propovijedima i katehezama za mlade, kaže da je protiv brbljanja o evanđeoskim temama, javlja se duhovnim stihovima na biblijske poticaje, a počeo ih je pisati na Facebooku. 

Njegove pjesme na predstavljanju čitat će glumac i pjesnik Enes Kišević i glumac Pere Eranović, u glazbenom dijelu programa pjevat će mladi iz SKAC benda Split, program vodi Marin Periš.

Pogovore knjizi napisali su Ivan Babić, Zrinka Jelaska, Ivan Sead Muhamedagić i Stjepan Lice.

Na predstavljanju će biti i nagradna igra! Putnička agencija ICHTIS TRAVEL priredila je nagradnu igru čija je glavna nagrada - put u Svetu zemlju pod duhovnim vodstvom fra Ante Vučkovića! Više možete saznati na poveznici. http://ichtisonline.com/kolajna-od-sutnje.html

Predstavljanje fra Antine knjige održat će se i u Zagrebu u Župi Duha Svetoga (Sveta Mati Slobode) na Jarunu u četvrtak, 23. svibnja u 20 sati.

 

Pjesnikove riječi

         Enesu Kiševiću

Govoriš sržne i duboke stvari,

a riječi ti tako lake.

Kako to?

Otkuda im da lete?

 

Nije li zato

što i nisu tvoje?

Ili stoga što ih puštaš

da budu sasvim svoje?

 

A kako onda da baš one,

te obične i svakodnevne riječi,

zvuče kao da su samo tvoje?

 

Evo što nam je o svom pjesništvu kazao fra Ante Vučković:

Dr. sc. fra Ante Vučković

Komentari