Prva večer veterana folklora u Lori

Prva večer veterana folklora u Lori

Na poticaj veterana iz KUD-a Brodosplit, u Domu Hrvatske vojske u splitskoj Lori u subotu, 22. listopada u 19 sati održat će se cjelovečernji koncert veterana folklora „Zabalajmo veselo i živo“ na kojemu će nastupiti članovi devet folklornih udruga.

Izvođači kulturno-umjetničkog programa:

Ženska vokalna skupina OŠTROKONDŽE Kud-a Putalj iz K.Sućurca

Ženska vokalna skupina Kud-a Marko Markota iz Rogotina

KUD Kvadrilja iz Trogira

KUD Ante Zaninović iz Kaštela Kambelovac

KUD 7 Kaštela iz Kaštela Gomilice

KUD Salona iz Solina

KUDŽ Filip Dević iz Splita

MKD Makdonija iz Splita

KUD Brodosplit iz Splita

Nakon koncerta će se održati 1. Večer veterana folklora u Restoranu HV-a u Lori s početkom u 21 sat, koju će ispuniti zvukovi starih tradicijskih instrumenta (lijerice, dipli, tamburice samice, harmonike) uz prateći sastav i svirku muzike 80-tih.

Prvi put će se okupiti svi veterani folklora od Splita do Trogira. Svi plesači i svirači djeluju u svojim matičnim društvima kao veteranske sekcije.

Veterani KUD-a Brodosplit su započeli ovu priču družeći se već 5 godina kroz pjesmu, ples i svirku naših starih. Ono što ih sve zajedno drži na okupu je ljubav i volja za druženjem.

Za sve posjetitelje upriličen je koncert (ulaznica 20 kn) kojim će izvođači pokazati svoj žar u plesanju i sviranju. Pokazat će se i ono „Kad van srce oće, tilo neće, a puca se od sreće“.

Ideja  vodilja je da mladi folkloraši vide nas stare folkoraše kako drmamo u starim dobrim folklornim koreografijama.

Zapivat će se i pisme naših starih koje će izvodit dvije ženske pjevačke skupine.

Naši izvođači ne samo da su majke i očevi, već  su neki od  njih postali bake i djedovi. Oni su ti koji su svoju djecu pratili u njihovim željama, interesima i aktivnostima. Sad nek  se malo životno kolo zavrti, pa nek  na tren promisle da nikad nije kasno kad se plese strasno.

Na večeru (cijena večere 120 kn) su pozvani svi izvođači, ali i oni koji više nisu aktivni, a bavili su se u mladosti folklorom - poručuju folkloraši veterani iz KUD-a Brodosplit. 

Komentari