Prvi festival klapskih majstora

Prvi festival klapskih majstora

Prvi Festival klapskih majstora, u spomen na maestra Nikolu Bublu, održavat će se u Trogiru 24. i 25. svibnja 2019. Prvi dan Festivala, petak 24. svibnja, posvećen je životu i djelu maestra muzikologa dr. sc. Nikole Buble (1950. - 2015.), koji je dao znatan prinos i klapskom pjevanju.

Dvodnevni festival, koji na spomen maestru Nikoli Bubli organizira udruga Trogirski Glazbenici, započet će u Muzeju grada Trogira - Galeriji Cate Dujšin Ribar u petak, 24. svibnja 2019. u 20:00 sati kada će o životu i djelu maestra Buble govoriti prof. Lidija Vladić Mandarić, koja je upravo završila s pisanjem monografije o našem prerano preminulom maestru i Frane Vugdelije.

Koncertni dio Festivala održat će u subotu 25. svibnja na Trgu Ivana Pavla II. s početkom u 20 sati. Na glavnoj trogirskoj pjaci nastupit će pet muških klapa - Vinčace, Bošket, Kaleta, Žmul i Muraj te pet ženskih klapa - Dišpet, Ventula, Luše, Tamarin i Stivanja koje imaju zadatak a capella izvođenja dviju pjesama - jedne tradicionalne, a druge tradicionalne s trogirskog područja. O njihovoj uspješnosti sudit će stručni sud u sastavu Duško Tambača, Jasminko Šetka i Ivo Lipanović.

Evo što nam je o festivalu kazao Vlatko Belas: 

Vlatko Belas

Preuzmite datoteke

Vlatko Belas 3,5 MB

Komentari