Škola Kino kluba Split

Škola    Kino    kluba   Split

Škola Kino kluba Split održava se u vlastitom prostoru, u splitskoj Ulici Slobode 28. Ovogodišnji program nudi bogate sadržaje koji uključuju teorijska predavanja, praktične radionice, projekcije i gostovanja renomiranih stručnjaka. U tri mjeseca škole polaznici će steći bazična teorijska znanja o

audiovizualnim medijima, svladati tehničke osnove snimanja i upoznati se s različitim pristupima i uvjetima produkcije filmova.

Predavanja i radionice pokriti će iduće oblasti: Teorija audiovizualnih medija (Joško Jerončić), Filmska tehnika (Ante Verzotti), Scenarij (Jurica Pavičić), Dokumentarni film (Tonći Gaćina), Prakse i politike amatera (Vedran Šuvar), Umjetnički film u kontekstu kinoklubova (Sunčica Fradelić), Zvuk (Tonči Bakotin), Suvremene prakse u audiovizualnim medijima (Ana Peraica),  Kamera (Boris Poljak),  Montaža (Dragan Đokić), Hibridni film (Igor Bezinović), Rasvjeta (Jure Cukar). Za završni rad polaznici će dobiti zadatak snimiti glazbeni video na radionici Video spotova (Milan Latković).

Predavanja se održavaju uglavnom utorkom i četvrtkom (ponekad i drugim danima u tjednu) u terminima od 20 do 22 sata, a praktične radionice pretežno vikendima i u dogovoru s polaznicima. Detaljan raspored polaznici će dobiti na uvodnom predavanju 14. listopada  u 20 sati u prostoriji kluba, Ulica slobode 28, Dom mladih.

Cijena škole iznosi 500 kuna, a troje polaznika dobiti će priliku da program pohađaju besplatno. Priliku besplatnog pohađanja škole dobiti će oni polaznici koji pošalju najkvalitetnija motivacijska pisma. Na školu se polaznici mogu prijaviti do 7. listopada 2019. putem obrasca.

Nakon završenog tečaja, polaznici imaju mogućnost postati članovi kluba te učestvovati u radu udruge koristeći  kapacitete kluba za samostalan rad.

 

Rad Kino kluba Split podržavaju HAVC, Zaklada Kultura nova i Grad Split. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari