Škola za dizajn članica Oracle akademije

Škola za dizajn članica Oracle akademije

Učenici informatike iz splitske škole

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita postala je članica prestižne Oracle akademije. Članstvo otvara velike mogućnosti za učenike i nastavnike i predstavlja važan korak prema stjecanju novih znanja iz informatičke pismenosti koja je jedan od temelja društva u 21. stoljeću.

Kako bi učenicima pružila što kvalitetnije obrazovanje, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split postala je članica Oracle akademije. Članstvo u Oracle akademiji pruža mogućnost stjecanja znanja i vještina iz područja dizajna baza podataka i SQL-a te Java programskog jezika, kompetencije iznimno bitne mladim web dizajnerima koji svoj profesionalni razvoj započinju upravo u ovoj školi. Škola trenutno radi i na kreiranju kurikula novog zanimanja u Hrvatskoj (a sasvim uobičajenog u Europi i svijetu) – zanimanja Web programera kojem bi ove kompetencije bile neophodna nadopuna službenom planu i programu.

Oracle je vodeća akademija u svijetu edukacije i baze podataka. Prisutna je u više od 120 zemalja širom svijeta te godišnje broji i do 3,5 milijuna polaznika. Škola je članstvom omogućila svim nastavnicima i učenicima besplatne edukacije u obliku webinara te stjecanje certifikata i statusa instruktora. Za stjecanje tih prestižnih certifikata potrebno je sudjelovati u edukaciji, odslušati određeni broj sati te položiti završni ispit.

U želji za usavršavanjem, profesorica Nikolina Smilović prijavila je školu za članstvo u Oracle akademiji te je time pružila mogućnost dodatne edukacije i usavršavanja ostalim kolegama i svim zainteresiranim učenicima škole.

Komentari