Slavljenički koncert mješovite klapa Elektrodalmacija

Slavljenički koncert mješovite klapa Elektrodalmacija Slavljenički koncert mješovite klapa Elektrodalmacija
Roko Blažević i mješovita klapa  Elektrodalmacija - You Raise Me Up Roko Blažević i mješovita klapa  Elektrodalmacija - You Raise Me Up
zajednička izvedba Cohenove Hallelujah zajednička izvedba Cohenove Hallelujah
kraj koncerta uz Bam Bam Ba Ba Lu Bam. Roko pjeva uz svog tatu Marija koji je ujedno član mješovite klape Elektrodalmacija kraj koncerta uz Bam Bam Ba Ba Lu Bam. Roko pjeva uz svog tatu Marija koji je ujedno član mješovite klape Elektrodalmacija

Mješovita klapa Elektrodalmacija na pozornici splitskog kazališta lutaka

Članovi mješovite klape "Elektrodalmacija" održali su u splitskom kazalištu lutaka u četvrtak, 06. lipnja 2019. rođendanski koncert u povodu 35 godina postojanja klape. Kao gosti nastupili su članovi kaštelanske klape "Cambi" te mladi Roko Blažević.

Klapa je osnovana koncem 1985. godine u tadašnjem poduzeću "Elektrodalmacija" po kojemu i danas nosi ime. Prvi je umjetnički voditelj bio maestro Rajmir Kraljević koji je osnovao i mješovitu klapu "Filip Dević" koja je lani proslavila 40 godina postojanja. Potom ih je vodio Joško Banov, a nakon njegovog odlaska kao umjetnički voditelj ponovno je bio maestro Kraljević. Posljednjih desetak godina sa njima surađuje mladi profesor Tonči Tranfić koji ih je ujedno pratio na klavijaturama tijekom koncerta. Osim njega, glazbenu su im potporu pružali njihovi prijatelji na bubnjevima i kontrabasu. 

Članovi su izveli brojne domaće i strane evergreene koji su u njihovoj interpretaciji zaista lijepo zvučali na radost publike u gledalištu. Tijekom stanke njihovog nastupa na pozornici su ih zamijenili njihovih prijatelji iz kaštelanskog "Cambija" koji su izveli nekoliko svojih uspješnica. A u drugom dijelu koncerta pridružio im se i mladi splitski pjevač Roko Blažević koji nas je prije 20-tak dana predstavljao na Pjesmi Eurovizije. Naravno da je njegovo pojavljivanje izazvalo oduševljenje kod publike. Zajedno s mješovitom klapom "Elektrodalmacija" izveo je "You Rise Me Up", potom je sam otpjevao Oliverovog i Runjićevog "Galeba", a pred sam kraj i Cohenovu "Hallelujah". Rokov tata Mario, ujedno je član mješovite klape "Elektrodalmacija", pa je na kraju koncerta otpjevao uz svog tatu poznati standard šibenskih "Mi"-ovaca "Bam Bam Ba Ba Lu Bam".

Mješovitu klapu "Elektrodalmacija" nedavno smo ugostili u našemu studiju kada su sudjelovali u emisiji "Koncertna večer srijedom" koju smo emitrali na Dan HRT-a, 15. svibnja. Tada su uživo otpjevali brojne pjesme koje smo čuli i na ovom slavljeničkom koncertu, a tijekom emisije u razgovoru s članovima klape doznali smo više o njihovom radu u proteklih 35 godina postojanja. Koncem godine održat će i veliki slavljenički koncert u zagrebačkom "Lisinskom".

Komentari