Slavljeničkim koncertom klapa Ošjak proslavila 40. rođendan

Slavljeničkim koncertom klapa Ošjak proslavila 40. rođendan Slavljeničkim koncertom klapa Ošjak proslavila 40. rođendan
Zajedničko pjevanje nakon koncerta Zajedničko pjevanje nakon koncerta
U prvom  redu, sa šeširom, u prepunom gledalištu autor legendarne Sjećanje na Velu luku, Branko Žuvela U prvom  redu, sa šeširom, u prepunom gledalištu autor legendarne Sjećanje na Velu luku, Branko Žuvela
Oliver i klapa Ošjak Oliver i klapa Ošjak
Familija - Oliver i Gibonni Familija - Oliver i Gibonni
Prepuno gledalište ispred župne crkve Sv. Josipa u Vela luci. Prepuno gledalište ispred župne crkve Sv. Josipa u Vela luci.
Blaćani na proslavi  Velolučana. Klapa Kumpanji i Meri Blaćani na proslavi  Velolučana. Klapa Kumpanji i Meri
Voditeljica programa, naša kolegica, kćerka preminulog jednog od utemeljitelja Ošjaka, Mirka Oreba - Lejdi Oreb Voditeljica programa, naša kolegica, kćerka preminulog jednog od utemeljitelja Ošjaka, Mirka Oreba - Lejdi Oreb
Darovi slavljenicima Darovi slavljenicima

Klapa Ošjak i prijatelji - U boj, u boj!

Na slavljeničkom koncertu u povodu 40 godina djelovanja, održanom u subotu, 30. srpnja 2016. nastupili su njihovi brojni gosti među kojima su bili i ovogodišnji pobjednici jubilarnog Omiša - Vinčace iz Novog Vinodolskog. Kao gosti nastupili su i Oliver, Meri Cetinić i Gibonni.

Klapa je osnovana u studenom 1976. nastavljajući tradicionalno pjevanje svog kraja koje su prije njih njegovali pjevačko društvo "Hum", oktet "Vela luka", klapa "Hum" i drugi. Vrlo su brzo stekli mnogo poklonika, osvajajući brojna priznanja i nagrade. Na omiškom su Festivalu, bili i apsolutni pobjednici - 1981. i 1983. Na istom su Festivalu nastupili i na jubilarnom pedesetom, na svečanom otvaranju 2. srpnja 2016. u Retrospektivnoj večeri te u Završnoj večeri muških klapa, kada im je Predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović uručila Povelju RH.

Na svečanom koncertu, održanom ispred župne crkve Svetog Josipa u Vela luci, nastupile su klape-prijatelji: Maestral, Kumpanji, ženska klapa Amfora iz Dubrovnika i gosti iz Slovenije - klapa Semikanta. Rođendansko je slavlje uveličao i najpoznatiji Velolučanin, Oliver Dragojević, te Gibonni i iz susjednog Blata - Meri Cetinić. U gledalištu je bio akademik Jakša Fiamengo. Pri kraju ovog slavljeničkog koncerta, pred prepunim gledalištem uslijedili su darovi "Zaklade Ljubo Stipišić", omiškog Festivala i njihovog izdavača Branka Paića koji im je upravo objavio slavljenički CD.

Koncert je završen zajedničkom izvedbom svih sudionika koncerta "legendarnom pjesmom, "Sjećanjem na Velu luku" Velolučanina Branka Žuvele koji je bio nazočan na ovom koncertu.

Pred brojnim obožavateljima u prepunom gledalištu, program je vodila naša kolegica Lejdi Oreb, inače, kćerka jednog od utemeljitelja klape, nažalost preminulog, Mirka Oreba.

Više o ovom koncertu možete poslušati u "Nedjeljnom akvarelu" Gorana Pelaića ove nedjelje, 31. srpnja od 10 sati

Komentari