Slikovnica Dalmatiner se vratio kući

Slikovnica Dalmatiner se vratio kući Slikovnica Dalmatiner se vratio kući

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije predstavila je danas promotivnu slikovnicu "Dalmatiner se vratio kući" autora Roberta Škiljana koja će turistima približiti i pojasniti podrijetlo ove omiljene pasmine, ali i znamenitosti Dalmacije iz koje dolazi.

Slikovnica tiskana u splitskom DES-u, izdana je u 14.000 primjeraka, na čak 10 jezika, a upravo danas je počela i svjetska promocija filma "Cruella", jednog iz serijala franšise filmova o psu Dalmatincu, istaknuo je predsjednik Županijske turističke zajednice Joško Stella.

"Ideja je bila kroz jednu obiteljsku priču ljudi koji se vraćaju iz Kalifornije u kraj iz kojeg su potekli, vratiti i psa koji dokazano, kao pasmina dolazi iz Dalmacije. Priča je znatno šira jer se izdaje i serija od deset strip-slikovnica o psiću dalmatineru Benu koji, sa svojom obitelji prvi put odlazi tamo odakle je podrijetlom - u Hrvatsku, u Dalmaciju. No, već prvog dana po dolasku u Split psić Ben se gubi i kroz deset nastavaka, po 16 stranica ove prve slikovnice, doživljava niz avantura. Vjerno su akvarelima Maje Cipek oslikane lokacije njegovih dogodovština u Dalmaciji, točnije Splitu, Hvaru, Braču, Visu, Biševu, Korčuli, Mljetu, Dubrovniku, Sinju, slapovima Krke, Šibeniku, Kornatima, Zadru..." , kazao je u uvodu predstavljanja autor Robert Škiljan:

 

 

Robert Škiljan i Joško Stella

Komentari