Slikovnica "Nevolje u Tinogradiu" nastala na radionicama

Slikovnica "Nevolje u Tinogradiu" nastala na radionicama

Kulturno-umjetnička udruga "Ujević" iz Krivodola objavila je kolor slikovnicu "Nevolje u Tinogradu" koja se rađala dvije godine tijekom ljetnih dječjih literarno-likovnih radionica kod Tinova spomenika u Krivodolu.

Pred praznim papirom predlagana su imena junaka i njihov karakteri, krenula je rasti priča, koja se oslikavala dječjom rukom i maštom, i u sklopu projekta „Čovjek i riječ“ nastala je cijela knjiga koja je predstavljena 20. kolovoza kroz lutkarsku predstavu. Priču je dramatizirao Stipe Brečić, a glazbu je napisao Augustin Kujundžić. Voditeljica literarne radionice Vesna Ujević uvezala je priče dvadesetero učenika, a nastavnici Marko Mendeš iz OŠ Imotski i knjižničarka Danijela Šimić iz OŠ Krivodol mentorirali su likovno stvaralaštvo osamnaestero učenika. Susretljivošću Sanje Stipanović, Vane Bakalić, Kaće Svedružić i učenica trećeg razreda Škole likovnih umjetnosti Split izrađene su lutke za predstavu, te su timskim radom svi doprinijeli uspješnosti cijelog projekta, koji je posvećen petogodišnjoj Mislavi – Miški, kojoj je u drugoj godini života dijagnosticiran dijabetes tipa A, ali i drugoj djeci koja se moraju nositi s teretom bolesti, kojima će i ova slikovnica pokušati olakšati lijet u životnu zbilju.

Knjiga je predstavljena 20. kolovoza u sklopu 'Dičjeg derneka' na kraju ovogodišnjeg Kulturnog ljeta u Krivodolu, a projekt se nastavlja - kaže nam Vesna Ujević:

 

Komentari