Slovenski maslinari najbolji na sajmu u Splitu

Slovenski maslinari najbolji na sajmu u Splitu

Šampionska titula za najbolje ekstra djevičansko maslinovo ulje na ovogodišnjoj međunarodnoj manifesticiji Maslina 2016 u Splitu, održanoj ovog vikenda u Splitu, pripala je Slovencu Vanji Dujcu iz Kopra.

Nagradu je osvojio u konkurenciji 450 uzoraka maslinova ulja, koliko ih je ove godine prispjelo na natjecanje i to iz niza Mediteranskih država, a uz hrvatske proizvođače najzastupljeniji su već tradicionalno Slovenci. Za šampionsku uljaru ove godine proglašena je - Uljara Babić - također iz Kopra.


Podijeljeno je i više plaketa za najbolja sortna ulja među kojima je za Dužicu nagrađen Boris Borović iz hvarskih Poljica, za sortu Poljička Ivo Lučić - Kompozitor iz Zastražišća, a za sortu Levantika Marin Marinković iz Stomorske na Šolti. U sklopu - Intrade, natjecanja za najbolje izvorne proizvode, šampionsko priznanje osvojio je Miho Bender sa Šipana, a plaketu za najbolji med dobio je poznati hvarski pčelar iz Jelse Jurica Rubin, dok je plaketa za najbolji čaj mediteranskog bilja pripao Radmili Metz-Pauc iz Sumartina na Braču.

 

Komentari