Splitska mljekara MILS već 4 godine u stečajnom postupku

Splitska mljekara MILS već 4 godine u stečajnom postupku

Sastanak predstavnika Splitsko-dalmatinske županije i radnika - malih dioničara splitskog MILS-a, jedine mljekare na ovom području koja je gotovo 4 godine u stečaju, ni ovoga tjedna, unatoč najavama nije održan. Dugovi sada iznose već gotovo 200 milijuna kuna, a najveći je vjerovnik država.

Mali dioničari su protiv večinskih dioničara pa i Ivice Todorića podnijeli i kaznene prijave jer su ih, tvrde, odveli u propast.

Strpljivo su čekali stečajnog upravitelja Kaju Bučana i predstavnika županije Tomislava Opačka, ali im je rečeno da su zakasnili.

Bivšim radnicima duguje se tri i pol milijuna kuna. Mali dioničari traže još najmanje toliko i za naknadu štete, ali ne od mljekare, već od većinskih vlasnika.

Zanimljivo je da je tvrtka "Dalmatinski sirevi" već neko vrijeme u najmu u istim prostorima i proizvodi mliječne proizvode. Proizvodnja kozjeg ovčjeg mlijeka je, tvrde, izgledna i to od domaće kvalitetne sirovine, a ne od uvoza iz sumnjivog podrijetla. Trenutak ne može biti bolji, uvjereni su oni, jer se zemljište mljekare može ponuditi ulagaču West gate tornjeva koji se grade u nesposrednoj blizini te bi se od tog novca mogle bez problema namiriti obveze prema bivšim zaposlenicima - kazali su nam u razgovoru bivši radnici Joško Kuzmanić, Marija Brekalo i Božena Grgić:

MILS - Kuzmanić, Brekalo i Grgić

Komentari