Splitski SDP oprezan u sukobu Milanović - Linić

Splitski SDP oprezan u sukobu Milanović - Linić

Na dugo očekivanoj konferenciji za novinare bivši ministar financija Slavko Linić duže od jednoga sata govorio je o razlozima svoje smjene. Optužio je premijera Milanovića da ga je smijenio uz pomoć medija, kako bi zaštitio članove svoje obitelji, prijatelje i neke poslovne krugove. Ubrzo su uslijedile reakcije.

Prozvani predsjednik Nadzornog odbora Ine Siniša Petrović, kojeg je Linić označio za Milanovićeva čovjeka od povjerenja i koji je samovoljno smjenjivao članove odbora, izjavio je kako ono što netko kaže, ponajviše govori o njemu samome. SDP-ovci uglavnom su izbjegli komentatiranje dok je oporba poručila da je nakon svega što je Linić iznio vrijeme za premijerovu ostavku i prijevremene izbore.

Koga podupire splitski i dalmatinski SDP-ovci; predsjednika SDP-a Zorana Milanovića ili bivšeg ministra Slavka Linića?

Splitski gradonačelnik Baldasar, ujedno i predsjednik splitskog SDP-a je izjavio da je predsjedništvo splitskog SDP-a uz legalno izabranog predsjednika stranke Milanovića. No, na pitanje kako će glasovati na glavnom odboru SDP-a 7. lipnja, vezano za sudbinu Linića ili o mogućnosti prijevremenih unutarstranačkih izbore u SDP-u, Baldasar nije odgovorio. Kaže da još ne zna.

Jedan od veterana splitskog SDP-a profesor Josip Milat danas je vrlo jasno uputio kritiku Milanoviću zbog načina na koji se obračunava s neistomišljenicima. Više u prilogu Zrinke Srpak.

Komentari