Spomenik Judite pred Gimnazijom Marka Marulića

Spomenik Judite pred Gimnazijom Marka Marulića Spomenik Judite pred Gimnazijom Marka Marulića
Otkrivanje spomenika Otkrivanje spomenika
Nedjeljko Matić Nedjeljko Matić
Zbor IV. gimnazije Zbor IV. gimnazije
Ilustracije u knjizi Ilustracije u knjizi

Pred zgradom Četvrte splitske gimnazije Marka Marulića danas je svečano otkrivena kamena skulptura Judite Marka Marulića, rad akademskog kipara Lovre Jakšića. Više poslušajmo u reportaži Mladena Vukovića.

Godina čitanja i Godina Judite nova je prigoda da se vratimovelikom Maruliću – kazao je na svečanosti otkrivanja spomenika župan Blaženko Boban. Nadajmo se da će i novi naraštaji učiti na stihovima Marka Marulića, poručio je Branko Jozić iz Zavoda Marulianum pri Književnom krugu Split. 

U dvorištu gimnazije bjeli se spomenik Judite kojim je zadovoljan brački akademski kipar Lovre Jakšić. LOVRE

U sklopu svečanosti predstavljeno je još jedno izdanje Judite u izdanju udruge Hrvatsko zajedništvo iz Zagreba, koje je crtežima popratila akademska slikarica Martina Livović, a dizajn knjige potpisuje Mia Ribić. U prigodnom su programu govorili u ime nakladnika dr. sc. Nedjeljko Matić te splitski i županijski pročelnici za društvene djelatnosti Mate Omazić i Tomislav Đonlić, a u glazbenom dijelu pjevao je maš najbolji državni srednjoškolski zbor iz gimnazije Marka Marulića pod ravnanjem Tomislava Veršića.

Reportaža s otvaranja spomenika

Nedjeljko Matić - Hrvatsko zajedništvo

Komentari