Stipendije i za 20 osoba s invaliditetom

Stipendije i za 20 osoba s invaliditetom

Novom mjerom u ovoj školskoj i akademskoj 2019/2020. godini Grad Split je prvi put osigurao novčane potpore mladim osobama s invaliditetom, splitskim učenicima i studentima. Temeljem javnog poziva, svoje pravo na financijsku potporu ostvarilo je 20 korisnika: 13 učenika srednjih škola

i sedam studenata s invaliditetom. 600 kn na mjesec primat će učenici srednjih škola, 800 kuna mjesečno studenti koji studiraju u Splitu te 1000 kuna na mjesec studenti koji studiraju izvan Splita. Ukupno je u Proračunu Grada osigurano 150 tisuća kuna. Osim spomenutih potpora osobama s invaliditetom, Grad je dodijelio i 36 novih potpora učenicima srednjih škola i studentima iz socijalno ugroženih obitelji za ovu školsku i akademsku godinu. Riječ je o 20 učenika srednjih škola i 16 studenata.

Nastavlja se i stipendiranje 219 učenika i studenata iz socijalno ugroženih obitelji koji su pravo na potporu ostvarili ranijih godina. Osigurana sredstva za ovu vrstu potpore u Proračunu Grada Splita iznose 2,1 milijun kuna, a mjesečni iznosi su 600 kuna za učenike srednjih škola, 800 kuna za studente koji studiraju u Splitu i 1000 kuna za studente koji studiraju izvan Splita. Važno je naglasiti da je Javni poziv za dodjelu potpore učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji otvoren do 30. travnja 2020. godine, pa svi oni koji zadovoljavaju uvjete još mogu predati prijave. Sve informacije su na mrežnoj stranici www.split.hr.

Komentari