Što su jeli naši stari?

Što   su   jeli   naši   stari?

Manifestacija “Iz Solinskog lonca – što su jeli naši stari?” održat će se u petak 23. kolovoza 2019., devetu godinu zaredom na prostoru Gašpine mlinice, s početkom u 19 sati. Riječ je o gastronomskoj manifestaciji, dobitnici nagrade Simply the best 2014, priznanja za inventivnost u razvoju

turističke ponude, koja se svake godine održava u Gašpinoj mlinici, dobitniku plavog cvijeta HTZ-a za najbolji turistički proizvod, a koja za cilj ima prezentaciju bogate kulturno povijesne baštine, te gastronomskih specijaliteta grada Solina. U programu će  nastupiti Klapa Tamarin iz Vranjica, Solinski bubamarci i Vinil bend te Mia Sesartić koja će čitati crtice iz knjige “Solin sve u šešnest”. Nakon polusatnog kulturno glazbenog programa, moći će se degustirati hrana te uživati u nastupu Vinil benda u predivnom ambijentu ispred Gašpine mlinice.

U gastronomskom dijelu programa, udruga Solinjani će izvršiti pripremu raznih jela (tripice, sarma s kiselim kupusom, tripice, orzo s pancetom, manistra na pome, salsa s purom) te  domaćih kolača (kuglof, kolač s višnjama, jabukama, štrudel, mramorni kolač, fritule itd.)koje će posjetitelji moći besplatno degustirati. Riječ je o manifestaciji sa oko 1000 posjetitelja, spoju gastronomije i kulture, na prostoru mlinice iz 18.st.  Na manifestaciji će sudjelovati i predstavnici s manifestacije “Virska prkačijada” s tradicionalnim prkačima te predstavnici organizatora spomenute manifestacije.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, a za sve posjetitelje osigurali smo besplatan prijevoz autobusom iz Splita (parking preko puta Turističke palače) u 18,30 sati te povratak u 22,30 sati. U slučaju kiše manifestacija će se održati unutar mlinice.

Komentari