Studenti besplatno putuju vlakom

Studenti besplatno putuju vlakom

Popularizirajući željeznički prijevoz, smanjujući gužve u cestovnom prometu i promičući demografsku politiku, Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatske željeznice potpisale su danas sporazum o sufinanciranju prijevoza studenata od mjesta boravka do mjesta studija u cijeloj Hrvatskoj.

Troškove studentskog prijevoza po pola će platiti Hrvatske željeznice i Splitsko-dalmatinska županija, koja prva u Hrvatskoj sufinancira u cijelosti prijevoz studenata sa svog područja – kazao je Željko Ukić, predsjednik uprave Hrvatskih željeznica putničkog prometa.

Tim ugovorom, pomoću pametne kartice, studenti će moći putovati od kuće do grada u kojem studiraju besplatno vlakom od 1. listopada do 15. srpnja sljedeće godine neograničen broj puta. Pretpostavljamo da trenutno petstotinjak studenata putuje vlakom, i to bi županiju koštalo oko šezdesetak tisuća kuna mjesečno, ali očekujemo da će se uskoro na naš javni poziv odazvati još veći broj studenata koji žele besplatno putovati vlakom – najavio je župan Blaženko Boban.

Župan Blaženko Boban

Željko Ukić HŽ

Komentari