Stvaranje Certifikata kulturnog turizma

Stvaranje Certifikata kulturnog turizma

Sekcija Zajednice kulturnog turizma, jedno je od deset strukovnih tijela vezanih za turizam koja djeluju pri Županijskoj Gospodarskoj komori Split djeluje od 2018. godine i intenzivno radi na okupljanju svih dionika kulturnog turizma Splitsko-dalmatinske županije

i pozicioniranju kulturnog turizma kao destinacijskog brenda županije. 

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella ističe da je Splitsko-dalmatinska prva županija koja je prije 12 godina napravila Strategiju razvoja kulturnog turizma, ali s obzirom na bogatstvo UNESCO lokaliteta i kulturne ponude nismo još iskoristili sve mogućnosti kulturnog turizma. Kultura je po svim statistikama najveći motivator dolaska u destinaciju, stoga u ovoj zahtjevnoj sezoni treba dodatno naglasiti našu iznimno vrijednu i bogatu kulturnu ponudu, smatra i direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

Projekt Prezentacije kulturnog turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji samo je početak plana da se svi sudionici u kulturi uključe i pošalju snažnu poruku stranom i domaćem turističkom tržištu o bogatoj ponudi i nasljeđu županije kao kulturne i turističke destinacije.

Pored nastavka rada na projektu prezentacije kulturnog turizma županije Sekcija ima želju kreirati Certifikat kulturnog turizma, koji bi pod jednim logom objedinio kulturno-turističku ponudu županije te su i ovim putem pozvali sve koji su zainteresirani da se uključe i podrže ovaj projekt. Budite uključeni, komunicirajte i surađujte, ujedno je jedna od osnovnih poruka s predstavljanja upućena svima koji sudjeluju u stvaranju kulturnog brenda destinacije - izvijestili su iz Županijske komore.

 

Komentari