Svjetski dan prve pomoći

Svjetski dan        prve pomoći

Hrvatski Crveni križ obilježava u subotu 8. rujna 2018. Svjetski dan prve pomoći. Tema ovogodišnjega Svjetskog dana prve pomoći je prva pomoć u slučaju prometnih nesreća, a akcija se priređuje i u Splitu.

Cilj teme je podizanje svijesti o globalnoj razini smrti i stradanja u prometnim nesrećama i poticanje ljudi svih dobnih skupina da nauče tehnike prve pomoći, naročito neodgodive postupke u rješavanju izvanrednih situacija na mjestu nesreće te zagovaranje i promicanje tečajeva prve pomoći kao važne komponente svih sudionika u prometu.
 
Gradsko Društvo Crvenog križa Split u suradnji s odjelom Policijske uprave za sigurnost u prometu organizira terensku akciju. Akcija će biti u Hercegovačkoj ulici (Kopilica) od 16 do 17:30 sati gdje će djelatnici Policije vršiti kontrolu brzine i zaustavljati vozila, a djelatnici i volonteri GDCK Split dijeliti majice prve pomoći s tekstom JA SAM HEROJ i kutije prve pomoći koje su sastavni dio vozila te će se postaviti vozačima i pitanja iz područja prve pomoći. 

Komentari