Teakwondaši Marjana osvojili medalje u Turskoj

Teakwondaši Marjana osvojili medalje u Turskoj

Na Europskom klupskom prvenstvu seniori Marjana osvojili su drugo mjesto, a seniorke treće u sveukupnom poretku. Ukupno je na turskoj turneji Marjan osvojio sedam odličja i tri pehara na dva vezana natjecanje G1 kategorije, koji se već boduju za odlazak na olimpijske igre u Tokyu 2020. godine.

Seniori taekwondo kluba Marjan vraćaju se iz Turske s novih sedam odličja i tri pehara. U Antalyiji su se u deset dana održala dva G1 turnira, Turkish open i Europsko klupsko prvenstvo. Seniori Marjana su nakon prošlogodišnjeg naslova prvaka Europe ove godine osvojili drugo mjesto s tri odličja, dok su seniorke Marjana osvojile treće mjesto.

Toni Kanaet je na Europskom klupskom prvenstvu u kategoriji do 74 kilograma sa četiri pobjede i bodovnom razlikom 38:0, dakle bez izgubljenog boda, stigao do zlatnog odličja, Ahmadu Mohammadiju su u kategoriji do 87 kilograma za zlatnu medalju trebale četiri pobjede dok je Lovre Brečić s tri pobjede i porazom nastup na prvenstvu u kategoriji do 63 kilograma završio na trećem mjestu.

Seniorke Petra Matijašević i Ivana Babić su u kategorijama do 73 i 62 kilograma osvojile srebrna odličja što im je bilo dovoljno za sveukupno treće mjesto na europskom klupskom prvenstvu. Na natjecanju je od Marjanovaca nastupila još i Bruna Vuletić kojoj su ovo prvi nastupi u seniorskoj konkurenciji, a turnir je okončala petim mjestom izgubivši u borbi za odličje od Turkinje Ilgun.

Samo tri dana ranije na Turkish openu članovi Marjana osvojili su dva zlatna odličja, Ahmad Mohammadi u kategoriji do 87 kilograma s pet pobjeda i Petra Matijašević u kategoriji do 73 kilograma. Iranac Ahmad Mohammadi se tako još jednom pokazao kao veliko pojačanje taekwondo kluba Marjan jer je od dolaska u Marjan nastupio na tri natjecanja i na sva tri uvjerljivo odnio zlatnu medalju sa 14 pobjeda i niti jednim porazom. Dva zlatna odličja bila su dovoljna i za drugo mjesto sveukupnog poretka na Turkish openu ispred Turaka.

Iako je ovo godina Olimpijskih igara u Rio de Janeiru treba nadodati da su taekwondo sportaši već krenuli sa sakupljanjem bodova koji će se bodovati za izravan plasman na olimpijskim igrama u Tokyu 2020. Naime, 25% bodova iz 2016., 50% bodova iz 2017., 75% bodova iz 2018. i 100% bodova iz 2019. gledat će se prilikom zatvaranja lista za putnike u Tokyo. Znamo li da je Ana Zaninović u Rio otišla sa samo 0.7 boda prednosti ispred sedmoplasirane suparnice, onda itekako vrijede skupljeni bodovi u Turskoj. 

Komentari